Politiet nægter støtte til rockerforening

Kommunerne fik brev fra politiet, der mistænkte rockerforening for at misbruge ordensmagtens gode navn og rygte

- Når man kigger på det officielle exitprogram, så har politiet fået syv bandemedlemmer ud. Vi har over 300 tilmeldinger i vores system. Så der er noget, som ikke fungerer, mener talsmanden for rockerforeningen TBM, Michael Green. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
- Når man kigger på det officielle exitprogram, så har politiet fået syv bandemedlemmer ud. Vi har over 300 tilmeldinger i vores system. Så der er noget, som ikke fungerer, mener talsmanden for rockerforeningen TBM, Michael Green. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

HJÆLP OS: Kender du til forholdene i TBM? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst). Du kan godt tippe os anonymt

I mere end et år har danske kommuner vidst, at Rigspolitiet ikke vil samarbejde med foreningen af tidligere bandemedlemmer, TBM.

29. november 2011 modtog kommunerne et to sider langt brev fra den daværende chef for politiet nationale efterforsknings- og forebyggelsescenter (NEC), Kim Kliver:

’Rigspolitiet har hverken indgået aftale med TBM om et exit-samarbejde eller om andre lignende tiltag på området,’ skrev politiinspektøren i brevet.

- Brevet var baseret på, at jeg på daværende tidspunkt fik kendskab til, at TBM gav nogle kommuner indtryk af, at foreningen havde et samarbejde med Rigspolitiet, siger Kim Kliver.

- Det samarbejde var der ikke. Og det orienterede jeg kommunerne om.

Her et anonymeret uddrag af den oprindelige regning på 75.000 kroner, som rockerforeningen forsøger at få Vejle Kommune til at betale på en gang. Kommunen nægter dog at betale forud - de 25.000 falder ifølge kommunen efterfølgende i tre rater. De 75.000 dækker tre måneders ophold - men den unge mand smides ud af TBM efter blot et par måneder. Alligevel har foreningen modtages hele beløbet fra kommunen. 112 - 26. jan. 2013 - kl. 23:12 Skattepenge ender blindt hos rockerforening

I dag fastholder Rigspolitiet, at der fortsat intet samarbejde er:

- Det var vigtigt for os at få præciseret, at der ikke er noget samarbejde med TBM, siger Michael Ask, der leder NEC i dag.

- Vi indgår i et samarbejde med kriminalforsorgen og kommunerne om et exitprogram. Men det er Michael Green og TBM ikke en del af, siger politichefen.

Vi er bedre end politiet
Alligevel afviser talsmanden for TBM, at foreningen har lavet nogle fejl:

- Vi skal jo ikke samarbejde med politiet, siger Michael Green.

- Vi er her for at hjælpe folk ud i en exit. Og når man kigger på det officielle exitprogram, så har politiet fået syv bandemedlemmer ud. Vi har over 300 tilmeldinger i vores system. Så der er noget, som ikke fungerer

LÆS HELE TEMAET I EKSTRA BLADET SØNDAG:

* Ingen kontrol med rockerforening
* Bandemedlem: Jeg blev parkeret alene i et sommerhus
* Mentor var selv på vej ud af bandemiljøet
* Talsmand: Vi tjener ikke noget

HJÆLP OS: Kender du til forholdene i TBM? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst). Du kan godt tippe os anonymt

1 af 3 Her et anonymeret uddrag af den oprindelige regning på 75.000 kroner, som rockerforeningen forsøger at få Vejle Kommune til at betale på en gang. Kommunen nægter dog at betale forud - de 25.000 falder ifølge kommunen efterfølgende i tre rater. De 75.000 dækker tre måneders ophold - men den unge mand smides ud af TBM efter blot et par måneder. Alligevel har foreningen modtages hele beløbet fra kommunen.
2 af 3 Her endnu en regning til Vejle Kommune - igen i anonymiseret uddrag. Der findes intet fakturanummer på regningen, som modtages som en mail.
3 af 3 - Når man kigger på det officielle exitprogram, så har politiet fået syv bandemedlemmer ud. Vi har over 300 tilmeldinger i vores system. Så der er noget, som ikke fungerer, mener talsmanden for rockerforeningen TBM, Michael Green. (Arkivfoto: Ernst van Norde)