Overfaldet med jernstang: Kun et mirakel kan redde Tobias

De pårørende til den overfaldne forbereder sig på at sige endeligt farvel

Tobias Ebeling blev slået ned med en jernstang. Foto: Privat
Tobias Ebeling blev slået ned med en jernstang. Foto: Privat

Han står foran at skulle påbegynde en maleruddannelse - og kun ved indgangsdøren til voksenlivet.

Men chancerne for, at 20-årige Tobias Ebeling overlever et brutalt overfald, er, ifølge hans nærmeste, yderst minimale.

- Hvis Tobias mod alle forventninger vågner ved et mirakel, så vil det ikke være den Tobias, vi kender, siger hans far, Heinrich Ebeling, til Ekstra Bladet.

Se også: I koma efter tæsk med jernstang

Han forsøger sammen med andre pårørende at forberede sig på at sige det endelige, smertelige farvel til den unge søn, bror og ven. Frygten for det værst tænkelige er nu kommet endnu tættere på, efter at lægerne ved Neurologisk Afdeling på Aarhus Sygehus har skitseret perspektiverne for Tobias. Og de er meget dårlige, som faren formulerer det.

- Selv om de (lægerne) har opereret ham, ser det desværre ud til, at vi mister ham, siger Heinrich Ebeling tydeligt tynget af den tragiske situation.

Iltert temperament
Tobias, der er den mellemste af tre brødre på 15, 20 og 25 år, betegnes af sine nærmeste som en 'ilter fyr med temperament'. Tobias blev som 15-årig dansk mester i banecykling og har i det hele taget været dygtig til sport, herunder også badminton. Han slap dog taget i sporten for tre-fire år siden, men har på det seneste vægttrænet.

- Der er altid gang i den, når Tobias er i nærheden. I modsætning til sine to brødre er han meget udadvendt. En glad og stærk dreng, hvis bløde sider, han sjældent har vist, siger Heinrich Ebeling.

Se også: Tobias døden nær efter overfald

Temperamentet kom også i kog på aftenen og natten, inden han blev overfaldet af mindst to ukendte gerningsmænd på hjørnet af Åboulevarden og Skolegade i centrum af Aarhus.

Kæresten husker intet
- Vi var pisse stive og kom så op at skændes. Jeg husker ikke over hvad, men det har sikkert været et eller andet latterligt, siger Tobias´ 18-årige kæreste, P, til Ekstra Bladet.

P, der ønsker at være anonym, var kørt væk i en taxi, da overfaldet skete, og hun husker stort set intet fra, da hun kom tilbage og sad ved den kvæstede Tobias.

- Jeg har ingen idé om, hvem der kan have overfaldet ham, jeg er bare ked af, hvad der er sket, siger kæresten.