Jomfru-morderens far er Hollywood-instruktør

Den 22-årige mand med dameproblemer, der skød syv personer i Santa Barbara lørdag morgen dansk tid, havde en far kendt fra filmindustrien

Elliot Rodger. (Privatfoto)
Elliot Rodger. (Privatfoto)

Filminstruktør Peter Rodger er faderen til den 22-årige Elliot Rodger, der fredag aften amerikansk tid skød syv personer i et campus-område ved Santa Barbara i Californien, USA.

Det bekræfter familien i en erklæring, skriver flere internationale medier.

Den formodede morder døde selv under en skudveksling med politiet kort efter.

Se også: 22-årig jomfru mistænkt for mord-massakre

Kendt instruktør
Peter Rodger er nok mest kendt for sin medvirken til produktionen af filmen 'The Hunger Games'.

Den 55- årige instruktør, medinstruktør, film-assistent og fotograf har også været med til at instruere andre mindre film og dokumentarprogrammer, som f.eks. den eksistentielle dokumentarfilm 'Oh My God' med blandt andet Hugh Jackman og Ringo Starr.

Han havde formentlig også mange upcoming projekter i gang. På sin hjemmeside fortæller han, hvor passioneret og erfaren han er inden for sin branche.

Men nu går der altså skår i Hollywood-glæden.

- Familien tror, at barnet var gerningsmanden, siger Peter Rodgers advokat, Alan Shifman lørdag.

Familien er 'knust' og samarbejder med politiet, siger advokat Shifman, ifølge BBC

Ifølge advokaten havde Elliot Roder Aspergers syndrom. Han havde svært ved at få venner, og havde brug for professionel hjælp, lyder diagnosen fra advokaten.

Kort efter drabet vendte myndighedernes opmærksomhed sig mod en internetvideo, hvor Elliot forklarer, at han aldrig har været sammen med en pige. Det vil han straffe andre for, siger han i videoklippet.

Se klippet over artiklen.

Myndighederne har ikke endeligt bekræftet identiteten på den 22-årige formodede morder, men alle beviser indikerer, at det var Elliot Rodger. Både den føromtalte video, familiens udtalelser gennem deres advokat samt nummerpladen på bilen, som Elliot blev fundet i.

Den er identisk med nummerpladen på den sorte BMW, der blev brugt til 'drive by'-skyderiet.

Gang i nye projekter
Peter Rodger gik i slutningen af sidste år ind i et nyt samarbejde med det Los Angeles baserede produktionsselskab Untitled, Inc. Her laver han kortfilm til reklameindustrien. Og det er han helt vild med, siger han selv.

- Jeg elsker reklamer. De små korte tidshorisonter, variationen, at arbejde med interessante mennesker hele tiden, skyde film i flere forskellige lande, bruge state-of-the-art udstyr, forstå mode-nuancerne, kulturen inden for moderne tænkte processer og frem for alt at fortælle overbevisende historier på 30-60 sekunder, sagde han i december sidste år til Shootonline.

Peter Rodger er søn af den prisvindende britiske fotograf George Rodger

1 af 2 Peter Rodger. (Privatfoto)
2 af 2 Elliot Rodger. (Privatfoto)