Sådan standsede politiet vanvidsbilist

Politiet kørte ind i 27-årig: Der skulle to patruljevogne til for at tvinge taxatyv til at stoppe sin hasarderede kørsel

Politiet måtte tage skrappe midler i brug for at standse vanvidsbilist i stjålet taxi. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet måtte tage skrappe midler i brug for at standse vanvidsbilist i stjålet taxi. (Foto: Kenneth Meyer)

Politiet frygtede en katastrofe, da en vanvidsbilist i høj fart tilbagelagde omkring 30 kilometer i en stjålet taxi.

Med en sværm af politibiler og motorcykler bag sig ræsede en 27-årig mand af sted fra Frederiksberg, hvor han havde stjålet taxien mod Roskilde. Undervejs ramte han flere personbiler.

- Politiet er efter taxien fra nærmest første sekund, og biljagten har stået på gennem et stykke tid, siger man 'nu er det slut', før det går galt, og han rammer en blød trafikant eller cyklist, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Biljagten begyndte i København og gik gennem Københavns Vestegns politikreds for også at involvere nabopolitikredsen Midt- og Vestsjællands Politi.

Se også: Vidne: Jeg var tæt på at blive ramt af vanvidsbilist

Endte i 'sandwich'
Dermed var patruljevogne fra flere retninger på vejene for at få sat en stopper for den unge taxatyvs hasarderede og farlige kørsel:

- Man kan sige, at han bliver fanget i en sandwich mellem politibiler, der kommer efter ham i vestlig retning og nogle patruljevogne fra politistationen i Roskilde, som kører modsatte vej, siger Martin Bjerregaard.

Omringelsen af vanvidsbilisten fik dog ikke manden til uden videre at opgive sit flugtforsøg, og politiet måtte tage skrappere midler i brug:

- Betjentene er nødt til at tage en drastisk beslutning. En patruljebil kører op på siden og forsøger at presse taxien ud til siden, men mister selv herredømmet og kører ind i et træ, fortæller Martin Bjerregaard.

Artiklen fortsætter under billedet...Politiet måtte køre ind i taxien for at standse den. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet måtte køre ind i taxien for at standse den. (Foto: Kenneth Meyer)


Vanvidsbilisten fortsatte og drejede ad Ny Østergade, hvor en anden politibil genoptog standsningsforsøget:

- Det lykkes i andet forsøg, og både betjente og den anholdte er uskadte, selv om patruljevognene og taxien har fået diverse buler.

Politiet brugte nødret
Martin Bjerregaard forklarer, at politiet tager nødretten i brug ved 'forsætligt at køre ind i taxien for at bringe biljagten til ophør, inden det gik rigtig galt'.

Da ordensmagten havde stoppet taxien, blev den unge vanvidsbilist beordret på maven ned på asfalten, indtil han blev overdraget til Københavns Politi, som nu tager sig af sagen.

Ifølge politiets umiddelbare oplysninger blev fire personbiler ramt under biljagten, som også kostede to patruljevogne en række skader.

Se også: Vild politijagt efter taxi

Københavns Politi kan i skrivende stund ikke fortælle, hvordan den 27-åriges tilstand var ved anholdelsen, og om han eventuelt var påvirket.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi skal de implicerede betjente nu afhøres internt, lige som påkørte trafikanter også skal afgive forklaring.

1 af 6 En biljagt mandag morgen kulminerede i Roskilde, hvor to politibiler til sidst fik standset en ung taxatyv ved at køre ind i den stjålne taxi. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 6 Området, hvor den dramatiske biljagt endte, var efterfølgende spærret af. (Privatfoto)
3 af 6 Både Københavns, Københavns Vestegns og Midt- og Vestsjællands Politi var involveret i biljagten, som begyndte på Frederiksberg og endte i Roskilde. (Privatfoto)
4 af 6 (Foto: Kenneth Meyer)
5 af 6 (Privatfoto)
6 af 6 Politiet måtte tage skrappe midler i brug for at standse vanvidsbilist i stjålet taxi. (Foto: Kenneth Meyer)