Løkke om bilagssag: Jeg har reageret ekstremt uprofessionelt

Lars Løkke Rasmussen forsøgte i Aftenshowet at sno sig uden om, hvorfor han ikke vil dokumentere, at han har købt sit tøj

Lars Løkke har givet Venstre tænkepause til tirsdag (FOto: Polfoto, JEns Dresling)
Lars Løkke har givet Venstre tænkepause til tirsdag (FOto: Polfoto, JEns Dresling)

Lars Løkke Rasmussen var på bodsgang på flere TV stationer her til aften. Herunder blandt andet DR’s Aftenshow, hvor der var sat god tid af til, at Lars Løkke Rasmussen kunne varme stolen op.

Der var dog heller ikke gået mange minutter, før Lars Løkke Rasmussen indrømmede, at han har en stor del af ansvaret for, hvorfor Venstre gik tilbage med et mandat under EU-valget.

- Jeg har skygget, og en stor del af valgresultatet er min skyld. Der er ikke nogen tvivl om, at forklaringen ligger i den blæst, som har været omkring mig, fortæller partiformanden.

Se også: Se udmattet Løkke i nat: Laver gas med Ekstra Bladet

- Hvorfor lukker du ikke bare sagen, og lægger de bilag frem? , spurgte intervieweren Marie Yde ham.

Lars Løkke Rasmussen forklarede, at der er noget, som hedder privatlivets sfære, og så trak han ellers konekortet.

- Jamen, det ville være en omvendt bevisbyrde.

- Det svarer til, at du bliver beskyldt for at slå din kone gul og blå. Det kan man så gå og sige hele ugen ikke passer, men den eneste måde man kan bevise det på er at tage et nøgenbillede og lægge det ud på nettet for at bevise, at hun ikke er gul og blå. Det går simpelthen ikke, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Se også: V-spørgeskema: Skal Løkke gå af? Ja, Nej, Måske

Tidligere formænd
Da intervieweren henviste til, at andre partiledere som Lene Espersen og Hans Engell, begge tidligere formænd for Det Konservative Folkeparti, trak sig tilbage, da de kom i modvind, og ikke mindst at tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach (R) stoppede som minister efter GGGI sagen, lød svaret fra Lars Løkke Rasmussen:

- Når Christian Friis Bach trak sig, var det fordi, han havde godkendt de bilag, som jeg rejste efter (Christian Friis Bach var medlem af bestyrelsen GGGI’s bestyrelse, red.), sagde Lars Løkke Rasmussen, uden han ville kommentere, hvorfor Lene Espersen og Hans Engell stoppede som partiledere.

Lars Løkke mener, at det ville være lettest blot at smide håndklædet i ringen, men det har han dog ikke i sinde at gøre.

- Jeg har et ansvar. Jeg ved, at jeg har skygget meget de seneste 10-12 dage, men nu må vi se, hvordan Venstre kommer videre.

- Vi må gøre status på et møde på tirsdag, og indtil da har jeg givet Venstre-medlemmerne en tænkepause, og så må de vurdere, hvad der er den bedste løsning for Venstre, siger Lars Løkke Rasmussen.

Se også: V-formænd: Nu skal Løkke ud

Arrogant
Lars Løkke Rasmussen blev også beskyldt for, at han og Venstre havde været meget arrogante i deres krisehåndtering.

- Vil du sige undskyld ved at komme her i Aftenshowet, spurgte Marie Yde.

- Det er et forsøg på at forklare mig.

Se også: Løkke efter valgsmæk: Det er mit ansvar

- Jeg har været i politik siden jeg var 16 år. Jeg er den type, der brænder for politik, men jeg har da lavet forkerte dispositioner eller ting som ser forkert ud, hvis man ser det i bakspejlet, forklarer han.

Lars Løkke fastslår dog, at der nu er ryddet op, eftersom han for to år siden var med til at ansætte en ny partisekretær, men slår fast, at han godt ved, at håndteringen af sagen ikke har været hensigtsmæssig.

- Jeg har reageret ekstremt uprofessionelt, erkender Lars Løkke Rasmussen.