Kobbertyv anholdt efter sabotage mod S-togene

En 24-årig rumæner blev taget på fersk gerning i nat, da han stjal 300 meter kobberkabler fra Banedanmark

Kobbertyvene kan sælge kablerne for 40-50 kr.pr. meter. I nat klippede en rumæner 300 meter op langs S-banen. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
Kobbertyvene kan sælge kablerne for 40-50 kr.pr. meter. I nat klippede en rumæner 300 meter op langs S-banen. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)

Tusindvis af S-togs passagerer kom for sent på arbejde i morges, fordi der igen var et tyveri af kobberkabler langs S-banen - denne gang ved Sjælør Station.

Blandt de ventende passagerer var chefen for efterforskningen på Station City og Amager, vicepolitiinspektør Ove Bundgaard Larsen, der efter tre kvarter uden et S-tog måtte bede hustruen om at køre ham på arbejde.

Han kunne derfor glæde sig ekstra meget over, at hans folk havde indfanget kobbertyven, der var årsag til togforsinkelserne, en 24-årig rumæner.

Den 24-årige blev ved retten på Frederiksberg varetægtsfængslet til den 25. juni, sigtet for tyveri af 300 meter kobberkabel. Politiet sigter ham også efter straffelovens § 193 om forstyrrelse af samfærdselsmidlerne.

- Vi har flere tidligere domme, hvor kobbertyve er taget på fersk gerning, og hvor de også er blevet dømt for at have forstyrret samfærdslen, siger Ove Bundgaard Larsen.

Stoppet af politihund
Den 24-årige rumæner var i fuld gang med at klippe kabler op langs S-sporet ud for 'Strømmen' i Valby, da en hundepatrulje spottede ham klokken 3.15.

Politifolkene råbte ham an, men i stedet for at stå stille, stak han af. Det skulle han ikke have gjort, for en politihund blev sendt på 'stop' og bed sig fast i ham.

Rumæneren ville næppe kunne bære de 300 meter kobberkabel væk alene og han havde ingen bil i nærheden, så politiet tror, at han har arbejdet sammen med ukendte medgerningsmænd.

Skrotværdien for Banedanmarks kobberkabler er 40-50 kr. pr. meter.

Signalerne forsvandt
Tyveriet fik strømmen til at forsvinde på Banedanmarks signaler for S-togs linierne A og E. Det medførte store forsinkelser.

- Vi kunne godt køre tog, men de skulle 'rangeres' igennem mellem Ny Ellebjerg og Sjælør, fordi der ikke var nogen signaler, oplyser Banedanmark.

Banedanmark arbejder sammen med politiet om at stoppe kobbertyvene.

Politiet har mistanke om, at kobberet sælges til lyssky skrothandlere, enten her i landet eller i udlandet.

- Kablerne er mærket med 'Banedanmark', så de er til at genkende, siger Banedanmark.

1 af 2 Her arbejder Banedanmark efter et kobbertyveri tidligere ved Holte. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
2 af 2 Kobbertyvene kan sælge kablerne for 40-50 kr.pr. meter. I nat klippede en rumæner 300 meter op langs S-banen. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)