13-årig hjernedød: Nu afhøres vanvidsbilisten

13-årige pige erklæret hjernedød efter den voldsomme trafikulykke

Det var her i vejkrydset mellem Hunderupvej og Hunderupgade i Odense, at den 24-årige med omkring 100 km/t kørte ind i en bil, hvor en 40-årige kvinde, hendes 14 datter og 13-årige niece befandt sig.

En 24-årig mand bliver efter planen fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Odense i eftermiddag efter 14. Manden er sigtet for i aftes med voldsom fart at drøne gennem et lyskryds i Odense, mens lyset var rødt.

Manden sidder til afhøring hos politiet, lyder det fra Fyns Politi. Som den eneste involverede i ulykken kom han ikke videre til skade.

Se mere video på Local Eyes.

Den vanvittige kørsel endte med, at vanvidsbilisten i sin Ford Mondeo drønede ind i en Peugeot. Her sad en 40-årig kvinde med sin 14-årige datter og 13-årige niece.

Han kørte over for rødt i vestlig retning, da han kom kørende på ringevejen, mens kvinden kørte over for grønt i sydgående retning på en mindre bivej.

Politiet skønner, at vanvidsbilistens hastighed gennem lyskrydset var omkring 100 km/t.

Den 13-åriges tilstand er ifølge politiet så alvorlig, at hun næppe vil overleve ulykken. Hun er erklæret hjernedød af lægerne. Den 40-årige kvinde har pådraget sig et brud på rygsøjlen mens hendes 14-årige datter har fået indre kvæstelser.Ulykken skete her i lyskrydset Hunderrupvej og Hunderrupgade i Odense. (Foto: Ole Frederiksen)
Ulykken skete her i lyskrydset Hunderrupvej og Hunderrupgade i Odense. (Foto: Ole Frederiksen)


Slap selv for skader
Selv slap vanvidsbilisten, som ifølge politiet var beruset under kørslen, uden alvorlige skrammer. En 17-årig passager har også fået brud på rygsøglen.

- Vi har en mistanke om, at manden også var påvirket af stoffer, oplyser vagtchefen ved Fyns Politi til Ekstra Bladet.

Familietragedie
Ved grundlovsforhøret vil den unge mand blive sigtet for groft uforsvarlig kørsel, hastighedsovertrædelse og spirituskørsel.

Ulykken, der har udløst den ufattelige familietragedie, fandt sted i lyskrydset Hunderupvej og Hunderupgade.

1 af 2 Foto Ole Frederiksen
2 af 2 En 13-årig pige er hjernedød, efter en 24-årig mand kørte ind i den bil, hun var passager i. Foto: Yilmaz Polat/FYENS.DK