De plyndrer gamle i København

Disse østeuropæere går efter ældre ofre i København for at begå tricktyverier, men går ikke at vejen for at bruge vold

Her aflurer to af de tre efterlyste en gammel mands dankort, inden de skubber ham omkuld udenfor og tager dankortet.
Her aflurer to af de tre efterlyste en gammel mands dankort, inden de skubber ham omkuld udenfor og tager dankortet.

Efter fire tricktyverier og et røveri i København og omegn efterlyser Københavns politi nu tre østeuropæiske mænd, der mistænkes for alle forbrydelserne.

Røveriet skete onsdag den 28. maj 2014 kl. 14.53 i Superbest, Vestamager Centret, på Ugandavej i Kastrup mod en ældre gangbesværet mand, der blev skubbet ind over en indkøbsvogn, da røverne stjal hans dankort.

To af gerningsmændene stillede sig ved kassen bag offeret, mens han var i gang med at betale med sit dankort.

De aflurede pinkoden og fulgte efter ham til en p-plads. Her forsøgte 'A' og 'B' med det velkendte trick at kaste mønter på jorden for at aflede hans opmærksomhed, så de kunne stjæle hans dankort.

Dette lykkedes ikke, så de skubbede den ældre mand ind over en indkøbsvogn og stjal dankortet, så overfaldet blev til røveri, fordi der blev brugt vold.

Ca. 15 minutter efter røveriet forsøgte gerningsmanden 'C' at hæve på kortet i en hæveautomat. Offeret havde dog kort forinden spærret kortet, så det blev inddraget i hæveautomaten.

Genkendt fra fire tyverier
De samme tre gerningsmænd er genkendt på overvågningsfilm fra andre supermarkeder, hvor ældre er blevet udsat for tricktyverier:

28. januar 2014: Irma - Finsensvej

3. februar 2014: Netto - Skovlunde

11. marts 2014: Netto - Virum

12. maj 2014: Irma - Amagercenteret

Her har de begået tricktyverier af dankort og i et tilfælde hævet et større kontantbeløb.

Fremgangsmåden ved de fire tricktyverier følger mønsteret fra røveriet: De foretog afluring af pinkoden ved kassen. Så fulgte de efter ofrene, primært ældre damer, den ene med rollator, for at stjæle deres dankort.

Følger efter til bopælen
I tre af de fire tilfælde fulgte gerningsmændene efter ofrene til deres bopæle. I ét tilfælde fulgte de efter forurettede i bil, en sort ældre stationcar.

Ved bopælen stjal eller forsøgte de at stjæle ofrenes dankort ved brug af kendte tricks, som 'at spørge om vej' 'vise kort', 'spørge efter en person' eller 'holde opgangsdøren' for offeret.

Tricktyverierne og røveriet er primært sket i eftermiddagstimerne.

- Da vi har set flere forhold begået af de samme gerningsmænd og det endnu ikke er lykkes os at pågribe dem på egen hånd, ser vi os nu nødsaget til at spørge offentligheden om hjælp,' siger politiassistent Henrik Hjernøe fra Lokal Efterforkning ved røveriafsnittet hos Københavns Politi.

Sådan er signalementerne på tricktyvene:

A: Mand, østeuropæisk af udseende, 175-85 cm høj, 25-35 år, almindelig. af bygning, sort kort hår.

B: Mand, østeuropæisk af udseende, 175-85 cm høj, 25-35 år, almindelig til slank af bygning, sort kort hår.

C: Mand, østeuropæisk af udseende, 175-85 cm høj, 30 -35 år, almindelig af bygning, bredt hoved, sort kort hår, bærer briller/sort stel.

De kører i en ældre sort stationcar.

1 af 3 Østeuropæerne er genkendt efter et røveri og fire tricktyverier.
2 af 3 Medgerningsmanden 'C' ved en hæveautomat for at hæve penge.
3 af 3 Her aflurer to af de tre efterlyste en gammel mands dankort, inden de skubber ham omkuld udenfor og tager dankortet.