App fandt stjålne mobiler i Istedgade

47-årig narkoman varetægtsfængslet ved retten på Frederiksberg

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Gennem tjenesten ’Find my iPhone’ fandt politiet tidligt lørdag formiddag frem til en 47-årig narkoman i Istedgade i København, som var i besiddelse af en række hælervarer, som var blevet stjålet kort forinden fra en lejlighed på Forchhammersvej på Frederiksberg.

Den 47-årige er ved retten på Frederiksberg netop blevet varetægtsfængslet til den 26. juni.

Han er sigtet for hæleri til en værdi af ca. 30.000 kroner og tyveri til en værdi af ca. 20.000 kroner fra en lejlighed på Forchhammersvej 28 på Frederiksberg.

Begge forhold fandt ifølge sigtelsen sted i går. Ifølge sigtelsen købte den 47-årige flere stjålne mobiltelefoner og andre el-effekter på hjørnet af Istedgade og Lille Istedgade tidligt lørdag morgen og begik mellem klokken 04 og 09 i går indbrud i en lejlighed på Frederiksberg, hvor han ifølge sigtelsen bl.a. stjal to iPhone 4, en MacBook Air og jakke af mærket Paul Smith.

Den sigtede nægtede sig skyldig i indbrud. Men erkendte hæleri af tre iPhone 4 og 1 smartphone Samsung samt en MacBookAir og et armbåndsur, der stammede fra indbrud i 2012.

Da den 47-årige blev anholdt klokken 10.31 på hjørnet af Istedgade og Lille Istedgade havde han desuden 10.100 kroner på sig, samt en række stjålne effekter. Bl.a. nogle af de stjålne genstande fra lejligheden på Frederiksberg, hvor der havde været indbrud nogle timer forinden.

Han erkendte hæleri af flere af de stjålne effekter. Han forklarede i retten, at de 10.100 kroner, som han var i besiddelse af ved anholdelsen, var hans bistandshjælp samt nogle penge, han havde til gode.

Hans forsvarer kærede varetægtsfængslingen.