Chok-video: Irakiske soldater hånes før de blev dræbt

Ny video afslører, hvordan irakiske soldater blev hånet og tvunget af islamisterne fra ISIS til at sige islamisk slogan, inden de blev skudt

Noget af af det delte materiale på nettet er denne video, hvorpå irakiske soldater angiveligt hånes forud for deres henrettelse (ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER)

Se den voldsomme video herover artiklen
____________________________________

Over 1700 irakiske soldater har indtil nu mistet livet af den islamistiske oprørshær 'Den Islamiske Stat i Irak og Syrien' (ISIS).

Flere af dem er blandt andet blevet tvunget ned i en grøft og henrettet af skud fra pistoler og AK-47'ere, og ovenstående video afslører også, hvordan fem irakiske soldater koldt og kynisk bliver hånet og tvunget til at råbe islamistisk slogan, kort tid før, at de bliver dræbt.

Ifølge en oversættelse af det første ISIS-tvklip beordrer oprørerne deres fanger til at synge slogan 'Baqiya', som betyder at 'ISIS vil fortsat eksistere' eller 'islamisk stat vil for evigt blive'. Det skriver SkyNews.

Herefter skulle krigerne angiveligt også true deres gidsler med at hugge hovederne af dem. På baggrund af optagelserne har USA styrket deres indsats for at undgå endnu en krig. USA har netop sendt endnu et krigsskib til Den Persiske Golf.

Vil løbe Bagdad over ende
De militante krigere hævder selv at have fanget 2500 irakiske soldater på de sociale medier, men antallet er endnu ikke bekræftet.

- Selv om antallet af dræbte ikke kan verificeres endnu, så er der efter alt at dømme tale om systematiske, koldblodige henrettelser, hvor størstedelen er sket i Tikrit-området. Det kan næsten med sikkerhed siges at være krigsforbrydelser, siger FN's menneskerettighedschef, Navi Pillay.

På de grufulde billeder bærer oprørerne den karakteristiske sorte ISIS-fane, som i Irak og det borgerkrigshærgede naboland Syrien er blevet symbol på formørket, religiøs ekstremisme og grove krigsforbrydelser.

Store grupper af soldater bliver truet til at følge med de militante islamister. Angiveligt bliver de dog fulgt mod deres død. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 16. jun. 2014 - kl. 18:39 Ekspert: ISIS-massakre tvinger Obama til handling

ISIS kæmper sammen med andre sunni-muslimske grupper mod Iraks premierminister Nuri al-Malikis shia-dominerede regering. ISIS har indtil nu taget kontrollen i Iraks næststørste by Mosul og byerne Fallujah, Tikrit og Ramadi, og det rygtes, at de vil løbe Bagdad over ende.

1 af 3 (TV-GRABS)
2 af 3 (TV-GRABS)
3 af 3 (TV-GRABS)