Underbo til dræbte Anne: Jeg hørte larm om natten

En kvinde, der bor i lejligheden neden under den, hvor danske Anne Strande Jensen blev dræbt, hørte et skænderi - Se tv-klip fra opgangen og se tv-klip med dansker i området herover.

Anne Sofie Allarp, der er gyserforfatter, kendte ikke Anne Strande Jensen personligt, men er i chok over, at en dansk kvinde er blevet dræbt i den ellers så sikre storby.

MADRID (Ekstra Bladet): Spansk politi er i fuld gang med at at efterforske sagen om den dræbte danske kvinde Anne Strande Jensen. Omkring kl.10.30 tirsdag formiddag ankom et hold på seks kriminalteknikere til lejligheden i Calle de Barcelona, der ligger centralt i Madrid. Vinduet er åbent ind til lejligheden, hvor den unge danske kvinde boede, og man kan stadig ane lugten af røg i ejendommen.

Det var bag denne dør, at Anne Strande Jensen blev dræbt.( Foto: Anthon Unger) 112 - 17. jun. 2014 - kl. 11:39 TV: Bag denne dør blev 27-årige Anne dræbt

Ekstra Bladet har talt med flere folk, der bor eller kommer i ejendommen, som ligger i en festlig gade med mange barer og restauranter.

Celestina Azevedo bor i lejligheden nedenunder, hvor drabet skete, og hun fortæller Ekstra Bladet, at hun er stærkt chokeret over, hvad der er sket med den unge danske kvinde, der var udstationeret i Madrid.

Se også: Her døde Anne: 'Stanken af brand hænger i luften'

Celestina Azevedo hørte larm om natten mellem torsdag og fredag og var også vågen omkring kl.06.00 den fredag, hvor Anne Strande Jensen døde. Hun bemærkede at der stod nogen nedenfor opgangen og diskuterede på engelsk. Hun ved dog ikke, om diskussionen havde noget med drabet at gøre og understreger, at der ofte er larm fra de mange mennesker, der holder fest.

- Men jeg hørte nogen, der sagde: 'Det gør du ikke', det gør du ikke', og som sparkede til nogle dåser, siger hun og fortsætter:

- Jeg har altid været så tryg her. Så tryg, at jeg ikke altid har låst min dør. Men det bliver den helt sikkert fra nu af, siger hun.

Lugtede røg
Også Susanna Bonilla Arias, der er rengøringskone, og gør rent hver tirsdag og fredag i opgangen er meget chokeret over, hvad der er sket. Især fordi, hun har truffet Anne Strande Jensen flere gange. Hun fortæller, at den 27-årige danske kvinde altid hilste venligt og smilende.

Det er først gået op for hende i dag tirsdag, hvad der egentlig er sket i fredags.

- Da jeg var her fredag formiddag, bemærkede jeg, at det lugtede brændt fra en lejligheden. Men jeg vidste ikke, at der var sket noget så frygtetligt, som dette her.

- Det gør mig virkelig ondt for den smukke danske pige og for hendes familie, siger hun.

Ifølge det spanske medie Europapress.es har obduktionsrapporten bekræftet, at Anne Strande Jensen blev kvalt, før hun blev forsøgt brændt.

1 af 2 Spansk politi har forseglet døren ind til den lejlighed, hvor Anne Strande Jensen blev dræbt. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Spansk politi efterforsker drabet på den 27-årige Anne Strande Jensen. (Privatfoto)