Politi: Gæld udløste rockerdrab

Nordjyllands Politi slår fast, at gæld var motivet for drabet på den 30-årige HA'er Martin Helbo

Den dræbte Hells Angels rocker blev dræbt under en inddrivelsesforretning i Hobro mandag den 9. juni. (Privatfoto)
Den dræbte Hells Angels rocker blev dræbt under en inddrivelsesforretning i Hobro mandag den 9. juni. (Privatfoto)

Penge var motivet bag drabet på den 30-årige Hells Angels rocker Martin Helbo og drabsforsøget på den 38-årige TR. Det slår Nordjyllands nu fast overfor Ekstra Bladet.

Politiet har hele tiden arbejdet ud fra teorien om, at der var et eller andet form for gældsforhold mellem den anholdte RC og den dræbte og den sårede TR, men nu fastslår politiinspektør Michael Kjeldgaard motivet.

- Vi tør godt slå fast nu, at gæld var motivet, men vi ved endnu ikke, hvem, der skyldte hvem, siger Michael Kjeldgaard.

Martin Helbos bror Robert Helbo og hans kæreste Theresa Harbo forstår ikke, hvorfor lillebroderen skulle dræbes. (Foto: Rene Schütze) Krimi Dræbt HA-rocker og sigtet drabsmand var vennerSe også: Dræbt rocker blev mindet med whiskey

Den sigtedes familie udtalte kort efter drabet, at det var en gæld til Hells Angels, som fik den 32-årige RC til at skyde, men det afviste både Hells Angels og den dræbtes bror Robert Helbo overfor Ekstra Bladet i sidste uge.

Se også: 32-årig varetægtsfængslet for rockerdrabMartin Helbo bæres her væk fra gerningsstedet i Hobro. (Foto: Rene Schütze) 112 - 10. jun. 2014 - kl. 13:22 Rocker ramt af skud på kroppen

Hos Nordjyllands Politi tør Michael Kjeldgaard ikke at gætte på, hvem kreditoren var.

- Vi ved det ikke. Forklaringerne skifter nærmest fra afhøringsrapport til afhøringsrapport. I det miljø fører de jo ikke protokol over gælden, så beløbene kan skifte hele tiden, og der kan pludselig opstå gæld på baggrund af uoverensstemmelser, siger politiinspektøren.

Den 30-årige HA'er Martin Helbo blev dræbt, da han sammen med den 38-årige TR mødte op hos den 32-årige RC på Homarksvej i Hobro mandag den 9. juni.

Teknikere bærer liget af Martin Helbo ud af huset i Hobro. (Foto: Rene Schütze/Privat) 112 - 10. jun. 2014 - kl. 12:28 HA afviser narkogæld: Vores mand ankom i badesandalerDen afdøde rocker bliver slæbt ud af huset i Hobro (Foto: Rene Schütze) 112 - 10. jun. 2014 - kl. 00:09 Hells Angels bekræfter: HA-rocker dræbt af skud i Hobro

Under mødet trak RC ifølge sigtelsen et haglgevær og skød Martin Helbo i venstre side af kroppen og den 38-årige TR i ansigtet og i halsen.

Politiet forventer at få de faktuelle forhold omkring drabet på plads, men politiinspektøren tvivler på, at det endelige motiv kommer frem.

- Det håber vi, men det er rigtig svært, da det er en proces, der tager tid, og måske finder vi aldrig ud af, hvem, der skyldte hvem, siger Michael Kjeldgaard.

Den dræbte HA-rocker efterlader sig en kæreste og tre-årig datter samt en stedsøn på 13 år.

Den 32-årige RC er varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter drab og drabsforsøg.