Frigivet gidsels familie sender dybfølt tak

- Tak til alle, som har bistået dem i at få Daniel hjem, lyder det fra familien til 25-årig freelancefotograf

Efter nyheden om Daniel Rye Ottosens frigivelse har familien sendt en pressemeddelelse ud, hvor de takker alle dem, der har hjulpet med at få den 25-årige freelancefotograf hjem.

Familien oplyser, ligesom Udenrigsministeriet, at den 25-årige efter omstændighederne har det godt. Han er lige nu ved at blive genforenet med sin familie efter 13 måneder som gidsel i Syrien.

Se også: Danske Daniel frigivet efter et år som gidsel i Syrien

- Familien Rye Ottosen vil gerne benytte lejligheden til at rette en dybfølt tak til alle, som har bistået dem i at få Daniel hjem, lyder det i en meddelelse fra familien.

- Daniels sag har gennem længere tid været kendt af den danske presse, men hensynet til Daniels sikkerhed har gjort, at alle har afholdt sig fra at dække historien. Pressen anmodes om fortsat at vise hensyn og diskretion, afslutter familien, der ikke ønsker at udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.

Se også: Fotograf om Ryes løsladelse: Jeg er fantastisk lettet

Der foreligger ingen officielle oplysninger om, hvordan frigivelsen er kommet i stand, men ifølge Ekstra Bladet og Ritzaus oplysninger er Daniel Rye Ottosen blevet frigivet mod betaling af en løsesum.

Det stemmer fint overens med, at familien tidligere på året sendte en appel til det danske gymnastikforeningsmiljø, som den unge fotograf tidligere har været en del af, om at komme med donationer.