Aller-direktør om opsigelse: - Jeg er oprigtig ked af det

Pål Thore Krosby ærgrer sig over, at Per Ingdal netop har trukket sig som udgiverdirektør i Aller Media

Pål Thore Krosby, der er administrerende direktør i Aller Media ærgrer sig over, at han nu ikke længere skal arbejde sammen med sin allierede i topledelsen, Per Ingdal. (Foto: Stine Bidstrup)
Pål Thore Krosby, der er administrerende direktør i Aller Media ærgrer sig over, at han nu ikke længere skal arbejde sammen med sin allierede i topledelsen, Per Ingdal. (Foto: Stine Bidstrup)

Per Ingdal har som følge af Se og Hør-sagen fredag trukket sig fra posten som udgiverdirektør i Aller Media til stor ærgrelse for koncernens administrerende direktør Pål Thore Krosby.

- Jeg er oprigtig ked af, at en så loyal, engageret, dygtig og central person i Aller forlader sin stilling, siger Pål Thore Krosby i en pressemeddelse.

Se også: Sigtet Aller-topchef trækker sigDommer Micklanders lydigheds-dressur var nyttig træning. Han bestemmer sig for den afgørelse, politichef Isager-Nielsen ønsker: Tag, hvad I vil have af hemmeligheder i Allers hus. Værsgo. Foto: Tariq Mikkel Khan Meninger Tænk hvis politiet havde stormet Politiken

De to mænd i topledelsen har arbejdet sammen i mere end 10 år, og Krosby beskriver Ingdal som 'en af Danmarks dygtigste medieledere'.

- Stod det til mig, ville jeg have foretrukket at have haft ham med på holdet i en tid, hvor mediebranchen er under kraftig forandring, men jeg er enig i, at beslutningen er den rigtige for begge parter, siger Pål Thore Krosby også.

Pål Thore Krosby meddeler, at han har fuld respekt for Per Ingdals beslutning.

- Per har som ansvarshavende chefredaktør i en kortere periode haft det objektive og juridiske ansvar på Se og Hør, hvor der angiveligt har været anvendt ulovlige metoder på redaktionen. Som udgiverdirektør har Per samtidig også haft ansvaret for alle vores udgivelser, skriver han.

Se også: Her er tys-tys-kilden

Trækker sig før rapport
I næste uge lander Allers egen uvildige undersøgelses resultater i en rapport hos Pål Thore Krosby. Ifølge Ekstra Bladets kilder, vil den administrerende direktør herefter tage stilling til, hvem der skal fyres.

Per Ingdal afviser, at rapporten er grunden til, at han trækker sig nu.

- Jeg ved, at rapporten fra vores egen undersøgelse kommer i næste uge, men det har ikke nogen indflydelse på, at jeg i dag trækker mig.

- Jeg kender endnu ikke til konklusionerne i rapporten, men jeg ser frem til at læse den. Jeg føler mig overbevist om, at rapporten kommer til bunds i, hvad der er foregået på Se og Hør, og herunder at min rolle bliver belyst.

- Men for mig er rapporten heller ikke det afgørende i denne sag. Det afgørende er, at jeg med min beslutning tager min del af ansvaret for, hvad der er foregået i Aller Media A/S inden for mit ansvarsområde, skriver Per Ingdal i en pressemeddelelse til Ekstra Bladet.

Se også: Sigtet Se og Hør-journalist: Så meget vidste Qvortrup