Riskær: Aller-boss undskylder til de forkerte

Klaus Riskær Pedersen mener, at Se og Hør sagen skader hele pressen, og at bestyrelsesformand Bettina Allers undskyldning falder for sent og til de forkerte

Klaus Riskær Pedersen. (Foto: Jesper Sunesen)
Klaus Riskær Pedersen. (Foto: Jesper Sunesen)

Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen er én blandt de mindst 86 personer, der angiveligt er blevet overvåget af Se og Hørs kreditkortkilde i årene 2008-2011.

Bestyrelsesformand i Aller-koncernen, der ejer Se og Hør, Bettina Aller, sagde i går i et stort interview i Ekstra Bladet undskyld til alle dem, der er blevet ulovligt overvåget af Se og Hør.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige undskyld til de personer, der optræder på listen, og som derfor kan føle sig krænkede, siger Bettina Aller til Ekstra Bladet.

Klaus Riskær udtaler sig generelt og ikke om overvågningen af ham som enkeltperson. Han mener, at Se og Hør-sagen er et stort problem for pressen - mest fordi det går ud over branchen som helhed.For let
Undskyldningen fra Bettina Aller i gårsdagens Ekstra Bladet er en billig undskyldning og rent spin, mener Klaus Riskær.

- Det er for let. Man kan ikke som bestyrelsesformand i et mediebladhus udelukkende gøre det til et spørgsmål om, at lovgivningen er overtrådt, eller at hun ikke har haft kendskab til det. Det ændrer ikke på, at der er foregået nogle forkerte ting. Mediehuset må påtage sig det fulde ansvar, lige meget om de har haft kendskab til det eller ej, siger Klaus Riskær.

Han mener, at undskyldningen tyder på, at Bettina Aller er en svag leder.

Krimi Bettina Aller om sit livs største skandale: Jeg er chokeret

- Det diskvalificerer hende som leder af bladhuset, at hun efter så lang tid kan finde på at komme med en så ligegyldig undskyldning rettet til de forkerte, siger erhvervsmanden til Ekstra Bladet.

Han mener, at det er pressen, hun skal sige undskyld til, fordi hun har stillet hele branchen i et dårligt lys.

- Hun skal sige undskyld til pressen, ikke til kendisserne. Hun skal sige, at hun beklager, at bladet har begået de her ting.

Se også: Bettina Aller til kendis-ofre: Undskyld!

Klaus Riskær mener, at Bettina Aller skubber ansvaret over på nogle andre, når hun siger, at hun ikke kan overvåge alle de knapt 2000 ansatte i Aller hele tiden. Problemet er ledelsens, ikke medarbejdernes, mener Riskær.

- Det er en spindokter, der forsøger at lave skadeskontrol på Aller. Sagen er elendigt håndteret fra starten. Man prøver at sige pænt undskyld og tror så, at alle er glade. Det er et ledelsesproblem, at man i et bladhus har udnyttet nogle instrumenter, som i sidste ende er et angreb på pressens frihed, siger han.

Han henviser til, at det er vigtigt med en fri presse, men at Se og Hør i denne sag har misbrugt deres beføjelser. Det kan resultere i skrappere regler for pressens arbejdsmetoder, hvilket han ikke mener er gavnligt.

Klaus Riskær har grundlæggende det synspunkt, at overvågningsskandalen er et problem, der skal løses internt i pressen og ikke gennem en retssag.

- Aller er talentløst. Pressens rettigheder skal beskyttes, og jeg er meget bekymret over at inddrage domstolene i det her, siger erhvervsmanden.