Aller-topchef: I princippet vil jeg gerne sige undskyld...

I fredags valgte Allers udgiverdirektør Per Ingdal at trække sig fra sit job i koncernen. Mandag morgen stod han frem på tv og forklarede hvorfor

Fredag gik de danske nyhedssites i breakinggult, da Allers udgiverdirektør Per Ingdal, der er sigtet i Se og Hør-sagen, trak sig fra sit job i koncernen.

I denne uge lander Allers egen uvildige undersøgelses resultater i en rapport hos Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby. Ifølge Ekstra Bladets kilder vil han herefter tage stilling til, hvem der skal fyres.

Per Ingdal afviste fredag, at rapporten var grunden til, at han trak sig.

Mandag morgen stod Ingdal frem på Go' Morgen Danmark på TV2 og forklarede, hvorfor han trak sig.

Et langt forløb
Han afviste endnu en gang, at Allers kommende rapport har presset ham til at sige op:

- Jeg ved ikke, hvad der står i rapporten, fortalte Per Ingdal.

- Det har været et langt forløb. Nu står det klart, at der har foregået en systematisk, omfattende overvågning, sagde Ingdal om grunden til timingen i sin opsigelse.

Han afviste igen overhovedet at have haft kendskab til tys-tys-kilden, mens han var chefredaktør.

- Jeg var chefredaktør på en anden måde, forklarede han. Han var ikke nede og godkende alle historier, men tog sig kun af de overordnede linier.

Det var først, da han efterfølgende som Allers udgiverredaktør blev kontaktet af Se og Hørs chefredaktør, at han hørte om tys-tys-kilden:

- Jeg blev kontaktet af chefredaktøren og fik at vide, at de havde en 'problematisk kilde', som de ville stoppe med at bruge. Jeg var enig.

Efterfølgende fik jeg at vide, at samarbejdet var stoppet - så gjorde jeg ikke mere ved den sag, forklarede Per Ingdal.

Ingdal afviser dog, at kende til, hvad det var for en kilde, og hvilke informationer han bragte til bladet.

- Jeg har chefredaktører ansat til at tage sig af den slags vurderinger, lød det.

Se også: Aller-direktør om opsigelse: - Jeg er oprigtig ked af detSe også: Sigtet Aller-topchef trækker sig

Ingdal løftede også sløret for, hvordan de ansatte i Aller-huset reagerede på de første afsløringer om Se og Hørs brug af en hemmelig tys-tys-kilde:

- Stemningen var kaotisk. Vi var ramt af chok. Kun meget få kendte til kilden. Og i starten troede jeg ikke på, at det var rigtigt. Man føler sig personligt ramt, og det tror jeg, at alle medarbejdere gør. Jeg holder meget af det firma. Jeg ville hjælpe dem, og det kunne jeg gøre ved at trække mig, fortalte Per Ingdal, der har arbejdet i Aller-koncernen i 22 år.

Bettina Aller var i weekenden ude at sige undskyld til alle de kendte, der var blevet ramt af Se og Hørs overvågning. Og TV2s morgenvært forsøgte da også, at presse en lille undskyldning ud af udgiverredaktøren.

Har du lyst til at undskylde, lød spørgsmålet.

- I princippet har jeg lyst til at undskylde. Men den ultimative konsekvens for mig var at trække mig, lød det fra Ingdal, der dermed ikke direkte sagde undskyld til de mange kendte, der blev overvåget.

Lige nu er Ingdal arbejdsløs, men fortalte, at han har 'et par projekter på blokken', som han vil se nærmere på, når han har brugt sommeren på at holde barsel med sin 9 måneder gamle datter.