Passager i dødsbil: Har fået varige mén

En 18-årig mand har fået varige mén, da han blev hårdt kvæstet som passager, da en 20-årig mand kørte galt i Køge i fjor

RETTEN I ROSKILDE: (Ekstra Bladet) Det havde store konsekvenser for en 17-årig mand, som var passager i en bil, der kørte galt på Lyngvej i Køge sidste år i februar. Det gik dog den 16-årige Daniel Fuglsig Andersen endnu værre. Han omkom nemlig af sine mange kvæstelser, da han blev slynget ud af bilen.

- Jeg tror, at vi kørte 70 til 80 kilometer i timen, da vi kom over en bakketop. Vi undveg og kom af vejen, hvor den rullede rundt, sagde den 18-årige, der har haft flere mén efter ulykken.

En 20-årig mand nægter sig skyldig i en sag om uagtsomt manddrab. (Foto: Kenneth Meyer) 112 Tiltalt for trafikdrab på 16-årig: Jeg prøvede at undvige

- Jeg har flere mén. Jeg har problemer med milten og nyren. Jeg har svært ved at bøje min ryg. Desuden har min skulder nemt ved at gå af led, og min følelse i højre ben er halveret, sagde han om episoden sidste år.

Den 20-årige tiltalte forklarede, at han havde undveget den modkørende bil. Men den forklaring støttede hverken passageren eller føreren af den modkørende bil.

- Vi kører lige så stille hjem. Det er en meget lille vej, som vi kender godt. Vi kan se, der kommer et lys oppe fra bakken.

-Jeg tror kun, at vi kørte 60. Vi trækker ud i siden, da bilen virker meget forskrækket. Jeg ser i bakspejlet, at den kører ud på marken og ruller rundt mange gange, sagde den kvindelige passagerer

Ringede 112
De stoppede straks bilen og kom de tre drenge til undsætning.

-Vi ringede 112 og spurtede derned. Vi fandt to af drengene. Vi prøvede at tale den ene af dem til ro, men vi vidste ikke rigtig, hvad der var sket. Og så kom politiet, forklarede hun.

Anklageren havde indkaldt en bilinspektør, der bekræftede de polititekniske undersøgelser. Undersøgelsen viste, at der ikke var noget galt med bilen, da den forulykkede.