Mor til misbrugte døtre: Mine piger er mærket for livet

En professionel fotograf fik i dag to års fængsel for sexmisbrug af to små søstre. Han ankede til landsretten, og det ærgrer pigernes mor

- Mine piger er mærket for livet, og ingen straf kan stå i forhold til det, han har gjort imod dem.

Sådan siger moderen til de to små piger, der blev sexmisbrugt af den professionelle fotograf Tim Lerche, 39, i Hørve, da de var seks og otte år gamle.

Tim Lerche har tilstået en række overgreb på pigerne, men han benægter, at han adskillige gange forsøgte at voldtage den ældste pige.

Det blev han dog dømt for i dag, og ankede på stedet dommen på to års fængsel til Østre Landsret. En af de tre dommere ville frifinde ham for forsøg på at få samlejer med pigen og kun dømme for anden seksuel omgang.

- Jeg synes, han burde tage straffen som en mand og modtage dommen. Straffen er aldrig rimelig set i forhold til det, han har gjort. Straffen kan aldrig blive hård nok, men vi er glade for, at retten har troet på vores piger, siger moderen til Ekstra Bladet.

Se også: Fotograf dømt: Misbrugte små søstre

Hun vidnede selv i retten i Holbæk og fortalte, hvordan hendes dengang 13-årige søn havde fået sin otte-årige søster til at betro sig om sexmisbruget.

Det viste sig desværre, at hun ikke var alene, men at den to år yngre lillesøster også blev misbrugt, når pigerne besøgte deres 'onkel' i Hørve.

Nu må moderen indstille sig på også at skulle vidne i Østre Landsret og igen møde manden, der misbrugte hendes døtre.

- Det må jeg tage, som det kommer. Det kan gå begge veje i landsretten, men jeg håber da, at landsretten dømmer ham hårdere, siger moderen.

Pigerne har fået god hjælp
Det var hårdt at se manden i Holbæk ret: - Man bliver jo sur og rasende, men man kan ikke rigtigt gøre noget. Nu vil jeg ikke bruge så meget tid og energi på ham, men på mine piger, siger moderen.

Familien har fået god hjælp fra blandt andet psykologer: - Pigerne har fået den hjælp, de har brug for. Der er taget godt hånd om dem, siger moderen.

Se også: Fotograf tiltalt for at krænke unge piger

Fotografen tog fotos og film af misbruget. Men da han ikke fokuserede på pigernes ansigter, turde retten i Holbæk i dag kun slå fast med sikkerhed, at det var den ene af de to søstre, der var på de 56 pornobilleder og 32 minutter video, der blev fundet på hans mobiltelefon og tablet-computer.

'Tilstod fordi der var billeder'
- Han har kun tilstået det, han ikke kunne komme udenom, fordi der var billeder af det, siger moderen.

- Nu ved folk, hvem han er. Det er ikke hemmeligt længere, og det kan måske forhindre, at der kommer nye ofre. Ingen andre skal igennem det, som vi har været igennem, siger moderen.

Ekstra Bladet er blevet kontaktet af andre forældre, der frygter, at han kan have fotograferet deres børn intimt, mens han var skolefotograf og børnefotograf.

Senioranklager Peter Ahleson siger dog til Ekstra Bladet, at politiet beslaglagde alt fotografens udstyr og harddiske, som er undersøgt meget grundigt. Men der er ikke fundet andet ulovligt billedmateriale end det, som fotografen i dag blev dømt for.

Sexmisbruget stod på gennem næsten et år fra december 2012 til november 2013. Men den ældste pige blev udsat for grove seksuelle overgreb, mente retten, at den yngste 'kun' var udsat blufærdighedskrænkelser, nemlig befølinger udenpå tøjet.

Fik behandling for sin pædofili
I retten forklarede Tim Lerche, at han flere gange havde fået behandling for sin sexlyst til børn, men han kunne ikke styre sine lyster overfor de to søstre, når de besøgte ham.

Pigernes mor har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at fotografen i dagene før sin anholdelse skrev til hendes ældste datter på sms og Facebook og opfordrede hende til at tage på skovtur med ham. Det skete tre dage i træk.

- Da hun ikke svarede ham, skrev han til mig og spurgte, hvorfor min datter ikke svarede ham. Jeg bildte ham bare ind, at der ikke var strøm på hendes telefon, fortalte moderen.