Se og Hør-skandalen: Aller fyrer tre ansatte

Bladkoncernen Aller har fyret tre Aller-ansatte - heriblandt en redaktionschef og en journalist. Det sker efter Se og Hørs ulovlige overvågning af kendte og kongelige

Aller-huset er blevet ransaget som et led i politiets efterforskning af Se og Hør.
Aller-huset er blevet ransaget som et led i politiets efterforskning af Se og Hør.

To ledende medarbejdere og en journalist har fået en fyreseddel i kølvandet på den omfattende Se og Hør-skandale.

Det er blevet oplyst på et orienteringsmøde i Aller fredag formiddag. Ekstra Bladet erfarer, at de fyrede er redaktionschef Kim Bretov, journalist Kasper Kopping samt en ledende medarbejder fra Allers regnskabsafdeling.

Kasper Kopping har tidligere stået frem i Ekstra Bladet og fortalt, at han kendte til den ulovlige overvågning.

Se også: Aller: Se og Hør brugte ulovlige metoderSe også: Bettina Aller til kendis-ofre: Undskyld!

Allerede torsdag meldte Allers topchef Pål Krosby ud, at der var fyringer på vej. Det skete efter, at det i en rapport blev gjort klart, at den systematiske overvågning rent faktisk har fundet sted.

Det var Aller-koncernen selv, der bestilte en advokatundersøgelse af de interne forhold i mediehuset, efter Ken B. Rasmussen - en tidligere ansat på bladet - i en bog afslørerede, at Se og Hør overvågede kendte og kongelige ved hjælp af en ulovlig kilde.

Krimi Bettina Aller om sit livs største skandale: Jeg er chokeret

Kilden, som hurtigt fik tilnavnet tys-tys-kilden, havde via sit arbejde adgang til de kendtes kreditkortoplysninger, som han solgte videre til Se og Hør.

Fyringerne er ikke den første konsekvens af sagen, som begyndte at rulle i april. Tre tidligere chefredaktører er blevet sigtet af politiet, og det samme gør sig gældende for flere journalister - heriblandt forfatteren til bogen 'Livet, det forbandede', Ken B. Rasmussen.

Se også: Her er tys-tys-kilden

Politiet er fortsat i gang med at efterforske sagen og udelukker ikke, at flere vil blive sigtet, som sagen skrider frem. Flere medarbejdere er desuden blevet sendt hjem, fordi deres navne figurerer på mails, der omtaler tys-tys-kilden. Deres rolle i sagen bliver ligeledes efterforsket.

Læs Aller Medias redegørelse i Se og Hør-sagen her (Link til PDF)