Oversygeplejerske stjal fra syge børn: Her er dommen

En 62-årig kvinde er blevet dømt for underslæb i Retten i Næstved

Den folkekære Kirsten Cenius skulle have været fast hospitaltsklovn på Næstved Sygehus. (Polfoto)
Den folkekære Kirsten Cenius skulle have været fast hospitaltsklovn på Næstved Sygehus. (Polfoto)

En 62-årig tidligere ledende oversygeplejerske på Børneafdelingen på Næstved Sygehus stak omkring 325.000 kroner - som var doneret til syge børn - i sin egen lomme.

Nu har hun fået en dom på seks måneder, hvoraf 30 dage er ubetinget, ved Retten i Næstved.

De mange penge stammede fra donationer fra private personer og virksomheder, og pengene var blandt andet øremærket til en hospitalsklovn, der skulle gøre hverdagen for de syge børn mere tålelig, samt et nyt legetårn.

Men donationskronerne nåede aldrig frem til børnene. Den 62-årige kvinde udnyttede sin stilling som ledende oversygeplejerske på Børneafdelingen til at overføre pengene til sin egen konto.

Ifølge anklageren skete svindlen fra 2007 og frem til 2009, hvor oversygeplejersken var ansvarlig for modtagelsen af donationer på 392.000 kroner til børneafdelingen. Pengene blev sat ind på en konto i Danske Bank, som hun som den eneste havde fuldmagt til. Frem til oktober 2009 hævede den 62-årige en masse kontantbeløb på mellem 1000 og10.000 kroner fra kontoen, som hun brugte til private formål.

Anklagemyndigheden var efter retsmødet yderst tilfredse med dommen, oplyser anklager Louise Pitzner-Schmidt til Ekstra Bladet.

- Retten lagde vægt på, at kvinden havde snydt systematisk og groft havde misbrugt sin betroede stilling. Tilmed havde hun snydt nogle syge børn for nogle oplevelser, der ville lette deres hverdag på børneafdelingen, lyder det.

Den 62-årige sygeplejerske sagde sin stilling op i 2011. Hun udbad sig, ifølge Louise Pitzner-Schmidt, betænkningstid omkring, om hun ville anke dommen.