Rejsehold beslaglægger fem ton slik

22 paller slik er blevet beslaglagt efter en razzia

Fem ton slik er blevet konfiskeret fra en firelænget landejendom i Nordjylland i en razzia gennemført af Fødevarestyrelsens rejsehold, SKAT og politiet.

Det drejer sig om blandt andet bolcher, chokolade, nøddeprodukter og toffee, som havde udløbsdatoer mellem september 2013 og februar 2014.

- Vi modtog en anmeldelse fra 3F, som har talt med nogle medarbejdere fra stedet, og gennemførte en razzia, hvor vi fandt 22 paller slik med overskredet datomærkning, siger leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, til Ekstra Bladet.

 

En af medarbejderne på stedet har forklaret til 3F, at en af hans opgaver bestod af at pille datomærker af gammelt slik.

- Det er yderst sjældent, at vi tager virksomheder i at ommærke fødevarer systematisk, som medarbejderne siger, at der er gjort her. Vi tager anmeldelsen meget alvorligt, siger Michael Rosenmark.

Der er ikke nogen umiddelbar eller overhængende sundhedsrisiko ved at spise slik, der er for gammelt. Men en ommærkning kan medføre en lang række andre problemer, forklarer han.

- Rent sukker holder evigt, mens chokolade ikke kan holde sig i meget lang tid. Men man dør ikke af at spise for gammelt slik.

- I første omgang er det kvaliteten, det gør ud over. Nogle virksomheder reklamerer med god kvalitet, og hvis slikket så er forlænget ud over holdbarhedsdatoen, så smager det jo ikke godt. Så de ødelægger også forretningen, siger Michael Rosenmark.

Fødevarestyrelsens rejsehold arbejder fortsat på sagen.