Indsamling til sex-sigtet dansker i USA: Selv en lille skilling vil hjælpe

Et vennepar til den 22-årige sexsigtede dansker i USA har startet en indsamling på Facebook. Den sigtedes familie har ikke råd til sagsomkostningerne, lyder det

Den 22-årige dansker er lige nu varetægtsfængslet i et berygtet fængsel i New York.(Privatfoto)
Den 22-årige dansker er lige nu varetægtsfængslet i et berygtet fængsel i New York.(Privatfoto)

En 22-årig dansk pædagogstuderende blev 27. juni arresteret og sigtet for sex-krænkelser på 13 fire-fem år gamle børn i den børnehave på Manhattan, New York, han arbejder i.

Der kan gå lang tid, før den 22-årige danske pædagogstuderende, der er anklaget for seksuelt misbrug af 13 børnehavebørn, kommer ud af det fængsel, hvor han indtil videre holdes i varetægt. (Privatfoto) 112 22-årig dansker risikerer lang fængsling i New York

112 Ung danskers forældre i New York: Det er et mareridt  

For de pårørende virker sagsforløbet underligt, og de er overbevist om hans uskyld.

Nu har to af den sigtedes forældres venner, Bitte Svaneborg og Susanne Ahlmann, startet en indsamling til  fordel for den sigtede unge dansker via Facebook.

- Familien har ikke råd til at betale sagsomkostningerne. Vi vil hjælpe dem, så de ikke går fra hus og hjem, siger Bitte Svaneborg til Ekstra Bladet.

- Indsamlingen skal vokse og deles så meget som muligt på Facebook, så vi kan samle nogle penge ind til familien. Vi håber, at mange herhjemme fra Danmark vil hjælpe familien. Bare en lille skilling vil gøre en forskel, fortsætter Bitte Svaneborg.

Opslaget har mandag eftermiddag kort før klokken 16.00 været publiceret i lidt over et døgn og er delt 145 gange. Bitte Svaneborg og Susanne Ahlmann har ikke mulighed for at oplyse, hvor mange penge der er kommet ind, da de ikke har tjekket alle deres konti.

Adgangsvejen til den berygtede fængselsø Rikers Islands. Foto: Thea Pedersen 112 Ung sexsigtet dansker truet i fængslet  

Den 22-årige dansker er 112 Venner i forsvar for sex-sigtet dansker i New York  

Dyre advokater
Pengene skal bruges til at dække de hundedyre omkostninger i forbindelse med sagen, der ruller for fuld skrald i de amerikanske medier.

- Pengene skal bruges til sagsomkostninger og advokat-omkostninger, for at få den unge mand ud af den her situation, siger Bitte Svaneborg.

Venneparret  kører indsamlingen via betalingssystemet Mobile Pay og en konto i Jyske Bank, som de har reserveret til lejligheden.

Bitte Svaneborg og Susanne Ahlmann kender den sigtedes to mødre, Gitte og Marianne,  og den sigtedes lillebror. Den sigtede kender de lidt mere perifert.

- Vi har været mødre til børn i samme klasse op gennem folkeskolen, så vi kender Gitte og Marianne (den sigtedes forældre red.) godt. Vi kender også hans (den sigtedes red.) lillebror godt, forklarer Bitte Svaneborg.

Den 22-årige arbejdede som medhjælper i en børnehave på Manhattan, hvor han af en kollega blev beskyldt for blandt andet at have ført børnenes hænder hen til sit skridt. (Privatfoto) 112 Fængslet 22-årig får hjælp af konsulatet i New York  

Hun er overbevist om, at sagen mod danskeren er en misforståelse.

- Jeg er overbevist om, at han ikke har haft intention om at krænke børnene, siger Bitte Svaneborg.

Den sigtede sidder lige nu fængslet på den berygtede fange-ø Rikers Island sammen med 14.000 andre fanger.  Lokale medier har udråbt den 22-årige dansker til et 'sex-monster', og den unge dansker bliver meget hårdhændet behandlet i fængslet, fortæller familien og den sigtedes forsvarer, Jane Fisher- Byrialsen. Det er indtil videre ikke muligt at købe ham ud ved hjælp af kaution