Danske Anonymous-hackere tiltalt

Politiet: Danske hackere samarbejde med mindreårige i angreb på 3F og DSU

Hackergruppen Anonymous bruger Guy Fawkes-masken som sit symbol. (Foto: AP/Janos Marjai)
Hackergruppen Anonymous bruger Guy Fawkes-masken som sit symbol. (Foto: AP/Janos Marjai)

Københavns Politi har rejst tiltale mod fire personer for at have foretaget såkaldte DDoS-angreb, også kaldet overbelastelsesangreb, på en række organisationer i sommeren 2012.

- Angrebene blev efter politiets og anklagemyndighedens opfattelse foretaget af medlemmer af internetgruppen Anonymous, der er en uorganiseret gruppe af mennesker, der selv angiver at kæmpe for ytringsfrihed, siger senioranklager ved Københavns Politi Ebbe Arentoft.

De fire har ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, angrebet fagforeningen 3F, HK, LO og DSU's hjemmeside. Også 3F's arbejdsløshedskasse blev angrebet, hvilket betød at omkring 30.000 arbejdsløse i flere døgn blev forhindret i at indberette dagpenge.

Angrebene er ifølge Københavns Politi udsprunget af konflikten, hvor fagforeningen 3F i sommeren 2012 gennemførte en blokade af Restaurant Vejlegården i Vejle.

Se også: Danskere hackes som aldrig før: Læreren Jacob hacket mens han sov  

Samarbejde med mindreårige
De fire tiltalte har ifølge anklageskriftet arbejdet sammen med en række andre personer - blandt andet to mindreårige.

Ved angrebene har man brugt forskellige DoS stress-test eller DoS-angrebs-programmer.

Overbelastelsesangrebene foregår ved, at der bevidst foretages et massivt antal forespørgsler på en enkelt hjemmeside indenfor en koncentreret periode. Heraf ordet DDoS, som står for Distributed Denial of Service, hvilket betyder, at angrebene kommer fra flere sider.

Med andre ord simuleres det, at mange personer forsøger at komme ind på den enkelte hjemmeside på samme tid. Når den pågældende hjemmeside ikke kan besvare alle det enkelte henvendelser, holder den i praksis op med at fungere.

Se også: Din computer er hackernes våben  

Hackede styrelse
En af de fire tiltalte, en 34-årig mand, er desuden tiltalt for i adskillige tilfælde at have forsøgt at skaffe sig adgang til databaserne hos en række offentlige institutioner, herunder CPR-registeret, foreninger og virksomheder.

I to tilfælde lykkedes det den 34-årige at trænge ind ved hjælp af en anden hacker, som brugte programmerne SQLMap og Acunitix. Den tiltalte overførte det tilgængelige data til sin egen computer og delte det med de andre tiltalte i sagen.

Det er ikke lykkedes politiet at identificere personen, som styrede programmerne.

Sagen afventer nu berammelse i Københavns byret.

Se også: Se og Hør-skandalen: IBM vidste, systemet blev misbrugt