Se og Hør: I dag afgøres Allers krav om kildebeskyttelse

Københavns Vestegns Politi har stadig ikke fået lov at kigge i Allers beslaglagte materiale. I dag skal Østre Landsret afgøre, om politiet må gå i gang med at gennemtrawle materialet, der kan hjælpe flere sigtelser på vej

I dag er det Aller Medias sidste chance for at få rettens ord for, at politiet ødelægger den kildebeskyttelse, som de har lovet et utal af lovlige kilder.

Københavns Vestegns Politi fik den 17. juni i byretten tilladelse til at hente en stor mængde materiale, der havde ligget i et aflåst rum hos Aller Media siden midten af maj. I den tilladelse var der blevet godkendt en meget lang liste af ord, navne, telefonnumre og mail, som politiet vil søge på for at komme til bunds i sagen om Se og Hørs brug af ulovlige kreditkortoplysninger om kendte og kongelige.

Se også: Aller nægter politiet adgang til it-udstyr

Se også: Aller nægter politiet adgang til it-udstyr Se også: Store mængder it-udstyr beslaglagt i Se og Hør-sag

Byrettens tilladelse blev kæret af Aller Media, mens politiet stod på deres adresse og hentede computere, Ipads og mobiltelefoner. Nu skal Østre Landsret vurdere, om politiet må åbne og begynde at lede med lys og lygte. En situation som Aller Media er dybt bekymrede over.

- Vi har ingen ting at skjule i forhold til hele tys-tys-sagen. Til den vil vi meget gerne hjælpe med, hvad vi kan. Det kan man jo også se i og med, at vi har lavet vores egen undersøgelse for at komme til bunds i sagen, siger Søren Vilsen, der er juridisk chef i Aller Media, til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Men det undrer mig, hvorfor så bred en ransagning er nødvendig. Jeg kan gennem dagspressen konstatere, at flere i sagen har aflagt fulde tilståelser om de faktiske forhold, så hvad er der mere at undersøge.

Se også: Se og Hør-skandalen: Aller fyrer tre ansatte

Leder efter strafbare forhold

Men hos politiet, hvor man forventer en tilladelse i Østre Landsret i dag, er man af en helt anden opfattelse.

- Vi afventer landsrettens kendelse. Men det er klart, vi er nødt til at komme ind i substanserne for at finde bevis for de hypoteser, vi har, siger Bent Isager-Nielsen, der er politiinspektør i Københavns Vestegns Politi, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at de forventer, at de i dag får lov at gennemgå alt materialet, så de kan finde grundlag for strafbare forhold. Her understreger Bent Isager-Nielsen, at de ikke er ude for at lede efter ting, der ikke er strafbare og henviser til Allers frygt for at miste alle de lovninger på kildebeskyttelse.

Se også: Bettina Aller fredet i Se og Hør-sagen

Og det er netop politiets søgeliste, der bekymrer Aller Media.

- Alt det her vidner bare om, at politiet er på en gevaldig fisketur, siger Søren Vilsen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har tidligere kunnet afsløre, at politiet har en flere sider lang liste med blandt andet navne på Se og Hør-medarbejdere og chefer, telefonnumre på blandt andet politiets egne betjente og en lang række søgeord, herunder Rigshospitalet, SAS, politi, tipper og lignende.

- Vi har i hele Aller Media lovet rigtig mange helt lovlige kilder anonymitet og kildebeskyttelse. Nu bliver de mistænkeliggjort, og folk vil måske fremover være tilbageholdne med at tippe os lovligt. Derfor er det problematisk, at politiet søger så bredt.

Se også: Se og Hør-sagen: Lise Bondesen sigtet

Afhører kendisser

Bent Isager-Nielsen fortæller, at selv om de venter på tilladelse, arbejder de stadig på højtryk for at finde bevismateriale.

- Vi er i fuld gang med at afhøre nuværende og tidligere ansatte på Se og Hør. Derudover taler vi med en lang række kendte mennesker, som føler, de har været udsat for grove krænkelser af Se og Hør, siger Bent Isager-Nielsen og fortsætter:

- Jeg tror ikke, der kommer mange flere sigtelser, men jeg kan ikke afvise, at der kommer et par mere. Især hvis vi får adgang til alt Allers Materiale.

- Vi har nogle mistanke-teorier nu, hvor vi ikke mener, vi har nok til at rejse en sigtelse. Det kan adgangen til alt den store mængde materiale måske give os.

Ekstra Bladet vil være tilstede ved retsmødet i dag kl. 12.00 og følger sagen hele dagen.