22-årig dansker tør ikke gå på gaden i New York

Løsladt dansk mand tør ikke gå på gaden i New York af frygt for at blive kendt som 'sexmonster'

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Trods den 22-årige dansker, der er mistænkt for sexkrænkelser mod 13 børn i en børnehave i New York, netop er sluppet ud efter 12 dages hårdkogt fængsels-ophold, er mødet med virkeligheden også en barsk oplevelse.

Det fortæller danskerens forældre til Ekstra Bladet dagen derpå.

Det skyldes bl.a. den pædagogstuderendes frygt for at blive genkendt på gaden i New York efter, de lokale medier har hængt ham ud på forsiden og kaldt ham 'perverst monster'.

- Han vil ikke med ud på gaden. Han er så bange for at gøre noget forkert i forhold til systemet. Og han er jo bange for, at folk vil genkende ham efter han har været på forsiden af avisen. Han føler sig stemplet, siger Birgitte Thomsen, da Ekstra Bladet møder hende og ekskonen Marianne Larsen dagen efter sønnens løsladelse.

Fodlænke er fast følgesvend
Som det allerførste efter genforeningen tog den 22-årige sig et langt bad, som der ikke har været mange af bag tremmerne. Men det var angiveligt ikke mange ord, der i første omgang blev sat på de sidste 12 dages mareridt.

Selvom forældrene er lykkelige for at have fået ham ud fra det berygtede fængsel på Rikers Island, hvor sønnen også blev truet af de andre fanger, er de stærkt bekymrede for deres søn.

- Han kigger ret tit på den fodlænke. Den blinker hele tiden, og så skal den lades op på bestemte tidspunkter, fortæller Birgitte Thomsen.

Fodlænken betyder, at de amerikanske myndigheder konstant kan holde øje med, hvor danskeren befinder sig, og at han dermed ikke flygter ud af landet, inden der falder dom i en evt. retssag.

Den 22-årige dansker, der er mistænkt i en sag om sexmisbrug af børn i USA 112 - 9. jul. 2014 - kl. 21:31 Efter kaos i retten: Sexmistænkt dansker løslades i dag  

Bandlyst fra sin lejlighed
Men andre ubehagelige overraskelser er fulgt i kølvandet på sexsagen. Blandt andet måtte forældrene straks efter genforeningen ved et busstoppested foran indgangen til fangeøen, hvor den 22-årige blev sat af, oplyse deres søn, at han ikke kunne vende tilbage til sin lejlighed.

- Den ejerforening hvor han bor, vil ikke længere have ham boende i lejligheden på grund af sagen mod ham. Hans bofæller havde ikke noget i mod det, men ejerforeningen har stemt om det og vil ikke have ham retur, lyder det om den nedslående kendsgerning fra forældrene.

En anden søn
I stedet har familien i første omgang været nødsaget til at slå sig ned på et hotel i byen, indtil de finder mere permanente løsninger.

Hvad er det for en søn I har fået retur?

- Vores søn er et meget reflekterende menneske. Så man kan se, at han er meget tænksom. Der bliver ikke sagt så meget, og han ser trist ud. Vi kan godt se, at han ikke er sig selv. Han er ikke den glade dreng, som han plejer. Han har nok ikke fattet det hele endnu. Lige nu skal han tilbage til verden. Han er gået glip af 12 dage, vurderer Marianne Larsen.

Både forældrene og forsvarer Jane Fisher-Byrialsen håber fortsat, at anklagemyndigheden i sidste ende vi finde sexanklagerne så udokumenterede, at de frafalder sagen.

Næste retsmøde i sagen er den 15. august.