Cassidy fik udslettet sin familie - hun spillede død

15-årige Cassidy Stay måtte se på, at begge hendes forældre og hendes fire småsøskende blev skudt af hendes onkel. Hun overlevede ved at spille død og reddede derved mange menneskeliv

Cassidy mistede sin forældre og fire søskende i et blodigt skyderi. Tre dage efter stillede hun sig op foran hundredvis af mennesker og mindede sine forældre. (Foto:AP(Brett Coomer)
Cassidy mistede sin forældre og fire søskende i et blodigt skyderi. Tre dage efter stillede hun sig op foran hundredvis af mennesker og mindede sine forældre. (Foto:AP(Brett Coomer)

En familietragedie af de allermest tragiske ramte i onsdags en familie i Houston, Texas. Fire børn og to voksne blev brutalt skudt ned af et nært familiemedlem.

15-årige Cassidy Stay var eneste overlevende. Hun blev strejfet af et projektil i hovedet og spillede død. Hun måtte derfor se på, at hendes onkel Ronald Lee Haskell mejede hendes fire søskende og to forældre ned med koldt blod.

Det var Cassidy Stay, der åbnede op for hendes onkel. Hun forsøgte at afvise onklen ved at sige, at der ikke var nogen hjemme, men det lykkedes ikke og døren blev brutalt sparket op.

Derpå skød han sin niece og gik videre ind i huset og likviderede hele familien. Efter han havde forladt gerningsstedet, ringede Cassidy Stay til politiet og fortalte, hvad der var sket. Ronald Lee Haskell havde angiveligt fortalt, at Cassidys bedsteforældre var næste stop, så da han kom derhen blev han pågrebet af politiet.

Holdt mindetale
Lørdag stillede den overlevende teenager sig op på sin skole i sin hjemby og holdt en mindetale for sin familie foran hundredvis af fremmødte.

- Jeg kommer til at møde dem igen en dag. Glæde kan findes i selv de mørkeste stunder, hvis man husker at gå mod lyset,  sagde hun grådkvalt i sin mindetale ifølge Houston Chronicle.

Hun blev støttet af flere familiemedlemmer, der var mødt op for at tage del i sorgen. Bedstefaderen forklarede, at Cassidy Stay havde fortalt ham, at hun følte, der var engle, der havde passet på hende. Og han takkede hende for den snarrådighed, hun viste den skæbnesvangre dag.

- Uden hendes mod, havde vi helt sikkert sørget over 20 menneskers død i dag, inklusive mig selv og næsten alle mine børn og børnebørn, sagde han til AP, mens flere hundrede balloner blev sendt op mod himlen for at hylde de seks dræbte.

Ronald Lee Haskell er sigtet og varetægtsfængslet for de seks mord. Han har forklaret, at han forsøgte at finde sin ekskone, der er søster til Cassidy Stays mor. Det forhold sluttede sidste år aldeles turbulent, og derfor havde Cassidys mor været direkte involveret i at få hende væk fra sin mand.

Det lykkedes dog aldrig for ham, da Cassidys mor ikke ville udlevere søsterens adresse.