Georg Poulsens død kom som et chok

Max Bæhring, der efterfulgte Poulsen som Metalformand, er dybt berørt

Max Bæhring og Georg Poulsen. (Foto: Ole Buntzen)
Max Bæhring og Georg Poulsen. (Foto: Ole Buntzen)

I selskab med sin kone, tidligere Metalformand Thorkild Jensen, vennen fra fagbevægelsen John Sigurdsson og flere andre skulle Georg Poulsen på Bakken for at have en hyggelig aften.

Det fik en brat ende, da den 84-årige karismatiske tidligere formand for Dansk Metal faldt om ved 18-tiden onsdag aften foran Dronningeporten ved Restaurant Røde Port på Dyrehavsbakken.

På trods af hurtig hjælp fra tililende, var han ikke til at redde. Ambulancen var meget hurtigt fremme og der blev ydet en massiv indsats inden den kørte mod Bispebjerg.

Har intet fejlet

- Det var et stort chok, da Thorkild ringede og fortalte, at Georg var død. Det var lige sket, da jeg blev ringet op, og jeg er dybt berørt. Og jeg mine tanker går naturligvis til Georgs kone og den øvrige familie. Det er jo kommet meget pludseligt. Georg har intet fejlet, og vi var sammen så sent som for tre uger siden sammen i Helsingør, hvor vi fejrede åbningen af Helsingør Kulturværft, hvor Georg var en af primus motorerne, siger Georg Poulsens afløser som metalformand, Max Bæhring.

Georg Viggo Poulsen var formand for ’smedene’ fra 1978 til 1991. Den 'stærke' smed kaldte folk ham.

Ekstra Bladet har kontaktet Dansk Metal, men pressetjenesten meddeler, at man efter aftale med familien først kommer med mindeord og udtalelser torsdag.

- Jeg har kendt Georg siden begyndelsen af ’70’erne. Han var på værftet i Helsingør, og jeg var på Titan, og som årene gik, kom vi til at sidde i samme rum inde i forbundshuset. Han som faglig sekretær, og jeg som oplysningsmand. I hele hans formandstid arbejdede vi tæt sammen, så vi har virkelig haft et stort fællesskab igennem årene, forklarer Max Bæhring.

Aktiv til det sidste

Georg Poulsen var en meget aktiv mand lige til det sidste. Dansk Metal benyttede ham flittigt som foredragsholder på tillidsmandskurserne, og hans interesser i fagbevægelsen var omfattende.

Som det var normen den gang begyndte Georg Poulsen sin fagpolitiske karriere som DKP’er. Som årene gik blev han SF’er, og til sidst var han Socialdemokrat. Sådan var den typiske udvikling for topfolkene i LO-forbundene.

- Dansk Metal og fagbevægelsen som helhed har meget at takke Georg Poulsen for. I hans tid opnåede fagbevægelsen store resultater, så han er en formand, folk vil huske, erklærer Max Bæhring fra sit sommerferie domicil i Norge.

 

 

 

1 af 2 Det var helt tilbage i 1991, at Georg Poulsen efter 13 år som formand for Dansk Metal gav stafetten videre til Max Bæhring. Foto: Mik Eskestad
2 af 2 Max Bæhring og Georg Poulsen. (Foto: Ole Buntzen)