Avis: Druknet dansker dykkede ved livsfarligt vrag

Den dansker der i går omkom ud for Bergens kyst dykkede i et farligt område, hvor der før har været ulykker

En dansk dykker døde i går under en dykkertur ved Norske Bergen. (Foto:Ove Sjøstrøm - Bergens Tidende.
En dansk dykker døde i går under en dykkertur ved Norske Bergen. (Foto:Ove Sjøstrøm - Bergens Tidende.

En dansk fritidsdykker mistede i går livet ved flådebasen Haakonsvern, som ligger få kilometer nord for Bergens Lufthavn i Norge.

Den 51-årige mand fra Herning, der mistede livet, var i gang med at dykke i området omkring flådebasen sammen med tre andre fritidsdykkere, da ulykken skete.

Se også: Dansk dykker død i Norge  

Den norske avis Bergens Tidende skriver, at det område, hvor danskeren mistede livet, er kendt for at være et meget farligt område at dykke i.

Det bekræfter flere kilder over for avisen. Danskeren blev reddet op fra vandet i området Valtestraumen, hvor der før har været adskillige ulykker.

- Der er meget skibstrafik og meget stærk strøm. Det hedder ikke Valtestraumen for ingenting. Det er et farligt sted at dykke, siger politiets talsmand Harald Andersen til Bergens Tidende.

Vragplads for krigsskibe
Ifølge avisen er stedet kendt for at være en vragplads for gamle skibe tilbage fra 2. Verdenskrig. Særligt området omkring vraget af skibet 'São Paulo' er meget berygtet. Den dansker, der i går mistede livet, blev reddet op ikke langt derfra. Det vides ikke, om han og dykkergruppen ville dykke ned i eller ved skibsvraget.

Han døde af sine kvæstelser kort efter, han var blevet reddet op af vandet. Den 51-årige dansker og resten af dykkergruppen, var ude på 'en længere dykkertur' ifølge norsk polit.

- Jeg har selv været meget i dykkermiljøet og dykket på mange vrag. Jeg har været nede ved vraget (af São Paulo red.) i mini-ubåd, men jeg ville aldrig dykke der slev. Det er et af de farligste vrag at dykke ved her i landet, siger Trygve Tønnessen til VG.

I 1995 omkom en norsk dykker, da han dykkede ned til vraget af skibet São Paulo for at hente en skibsklokke.

Trygve var sammen med Harald Andersen fra det lokale politi med til at lede den operation, der bragte de jordiske rester af den døde 29-årige mand op fra fra vandet.

I 2004 mistede 18 personer i følge den norske avis VG livet i den såkaldte 'Rocknes-ulykke', hvor et skib havarerede i Vatlestraumen. Dengang planlagde man at sprænge de farligste klipper under vandet væk.

Området omkring Vatlestraumen ved Bergen er ifølge Bergens Tidende et populært sted for blandt andet danske dykkere.

Skibsvragene i området er interessante at studere, når man dykker, fortæller Trygve Tønnessen til avisen.

Norsk Politi og Udenrigsministeriets Borgerservice bekræftede i får dødsfaldet over for Ekstra Bladet.

Kender du noget til sagen? Send en mail til 1224@eb.dk eller en sms til 1224 (alm. takst).