Dansk færge vender om: 8-årig stukket af skorpion

Har lukket café på færgen og forsøger at finde skorpion

Den 8-årige dreng bliver hjulpet af færgen (Foto: Per Frank Paulsen)
Den 8-årige dreng bliver hjulpet af færgen (Foto: Per Frank Paulsen)

Kender du noget til sagen? Send en mail til 1224@eb.dk eller en sms til 1224 (alm. takst).

En norsk dreng på blot otte år blev tirsdag formiddag stukket af en skorpion om bord på færgen mellem Hirtshals og den norske by Langesund.

En læser fortæller til Ekstra Bladet, at færgen vendte om og returnerede til Hirtshals. Passagererne fik over færgens højtaleranlæg besked om, at en skorpion havde bidt en passager. Inden da havde færgens personale efterlyst en læge over anlægget.

- Faren til drengen så ham blive stukket af et skorpion-lingende dyr, forklarer Fjord Line Danmarks direktør Gert Balling.

Mistanken om, at det var en skorpion, der stak drengen, blev siden bekræftet af de reddere, som tog imod drengen på havnen i Hirtshals.

Europæisk skorpion
- De vurderede at stikket lignende det fra en europæisk skorpion. Det er nogenlunde lige så farligt som et bistik, så han havde det efter omstændighederne godt, da vi satte ham af, lyder det fra rederidirektøren.

- Færgen nåede at sejle en-to sømil før den vendte. I alt tog det en time at vende om og sætte drengen og hans mor af. Faren til drengen sejlede videre sammen med familiens øvrige børn , fortæller direktøren.

Skorpionen stak drengen i et caféområde på færgens syvende etage. Den café er nu lukket for passagererne. Og en skadedyrsbekæmper vil ved ankomsten til Norge forsøge at fange den.

Frugtkasse
- Mit gæt er, at skorpionen er kommet ombord på færgen i en kasse frugt eller lignende, men jeg ved reelt ikke, hvordan det er sket. Jeg har i mine ti år her aldrig oplevet noget lignende, siger Gert Balling.

Nordjyllands Politi oplyser, at de ikke har ydet bistand på havnen, da drengen blev bragt i land.