Mand idømt 14 års fængsel og udvisning for narkosmugling

En 41-årig mand fra Holland blev torsdag idømt 14 års fængsel ved Retten i Sønderborg

En 41-årig Hollandsk mand blev i dag idømt 14 års fængsel. Retten i Sønderborg fandt ham skyldig i at have indsmuglet ca. 27 kilo amfetamin og ca. 1 kilo MDMA. Retten bestemte endvidere at følge anklagerens påstand om udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Manden havde indsmuglet den store mængde narko i et skjult rum under gulvet i en bil, som kunne åbnes ved hjælp af en fjernbetjent lem.

Syd- og Sønderjyllands Politi standsede bilen den 20. februar 2014 på Frøslev Motorvejen i Padborg, hvor de udførte en rutinekontrol, men de rutinerede betjente fattede straks mistanke om, at noget var galt, og de foretog derfor ransagning af bilen. Efter at have ransaget bilen, blandt andet med narkohunde, fandt de frem til det skjulte rum under gulvet, og den meget store mængde narko.
Manden har været varetægtsfængslet siden anholdelsen.

Fungerede som kurer

- Det er en meget stor mængde narkotika. På gadeplan har det en værdi i omegnen af 13.000.000 kr, siger anklagerfuldmægtig Sune Løvtrup fra anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi. Det er derfor, at jeg påstod maksimalstraffen på 16 års fængsel.

Retten valgte så alligevel at lægge formildende vægt på, at den 41-åriges rolle alene var at fungere som kurer, men jeg er bestemt ikke utilfreds med de 14 år. Det er rigtig godt, at Syd- og Sønderjyllands Politi opsnappede denne store mængde narkotika, så den ikke kommer i omsætning i vores samfund – det kan vi alle være godt tilfredse med, slutter Sune Løvtrup.

Manden har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke af dommen og blev varetægtsfængslet efter retsmødet.