TV: Italienere redder 4000 bådflygtninge i land

EU kommer fremover med hjælp til den hårdt prøvede italienske kystvagt, der har reddet 110.000 flygtninge i land siden januar

Se video herover artiklen
_____________________

Problemerne fortsætter for den italienske kystvagt, i form af næsten 4000 bådflygtninge der blev reddet i land over weekenden, efter de var stævnet ud fra det nordlige Afrika.

Patruljebåde, helikoptere og flådens store fregatter var involveret i det omfattende redningsarbejde, der koster Italiens myndigheder mindst 70 millioner kroner om måneden.

Men indsatsen vurderes at være nødvendig, for siden januar er omkring 110.000 illegale indvandrere blevet reddet i land.

Til gengæld har mindst 1.889 mennesker mistet livet på den risikable tur over Middelhavet i de overfyldte både, vurderer FN´s eksperter.

Italiens myndigheder har længe råbt om hjælp til det omfattende problem, og EU har nu bekræftet, at der vil blive indsat et fælles, tværnationalt projekt, der skal begrænse den illegale indvandring over Middelhavet.

EU satser på at kunne begynde det såkaldte grænseforsvar 'Frontex Plus' fra november, hvor alle EU-lande bliver bedt om at hjælpe til med enten fly, skibe, udstyr eller personnel.