Knivstik og skyderi i Aarhus

En person blev i aftes fundet såret i et lyskryds

Et knivstik i Aarhus mandag aften udviklede sig senere til skyderi mellem to grupper.

Klokken 21.42 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet stærkt blødende i krydset Paludan Müllersvej og  Vestre Ringgade.

Da politiet ankom til stedet lå en 19-årig mand hårdt såret ved siden af en bil i krydset.

- Han er formentlig blevet stukket ude på Rundhøj Allé, hvor han prajede en kammerat, som kørte ham mod skadestuen, men på vej derop fik han det meget dårligt, og de stoppede op og fik tilkaldt hjælp, fortæller politiinspektør Ole Madsen til Ekstra Bladet.

Manden blev hårdt såret kørt til traumecenteret på Aarhus Sygehus, hvor han ved ankomsten var i livsfare på grund af et stort blodtab.

- Han kunne efter noget tid erklæres udenfor livsfare, siger politiinspektøren.

Under opholdet på skadestuen stødte flere familiemedlemmer til, og de besluttede ifølge politiet at køre ud til Rundhøj for at finde gerningsmændene til knivstikkeriet.

- Da de kommer derud, opstår der noget slagsmål, og under tumulten bliver der affyret et eller flere skud inde i opgangen i nr. 21, men ingen bliver ramt, oplyser Ole Madsen.

Østjyllands Politi har anholdt flere personer i sagen. De seks af dem er i alderen 15-26 år. Manden der blev beskudt er omkring 50 år.

Den ene af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør senere i dag. Han er sigtet for vold og ulovlig våbenbesiddelse.

- Vi kan ikke udelukke, at flere af de anholdte bliver fremstillet, siger politiinspektøren.

Efter de to episoder har politiet fundet et par knive og en del til en pistol i området.

De to grupperinger har henholdsvis arabisk og somalisk baggrund.

- Vi har ikke lagt os fast på noget motiv, men vi mener ikke, at det er banderelateret, siger Ole Madsen.

Politiet efterlyser fortsat vidner til de to hændelser. Eventuelle vidner kan rette henvendelse til Østjyllands politi på 114.