Flygtet pistolmand atter fængslet

Anholdt efter fem måneders flugt - varetægtsfængslet for ulovlige våben

I forbindelse med flugten affyrede politiet skud.
(Foto: Privatfoto)
I forbindelse med flugten affyrede politiet skud. (Foto: Privatfoto)

En 32-årig mand er netop blev fængslet efter flere måneder på flugt.

Manden er sigtet i en sag om ulovlig våbenbesiddelse - tre pistoler og en revolver.

Manden er tidligere forsøgt fremstillet i samme sag, men her lykkedes det ham at stikke af uden for Retten i Glostrup, der ligger på Stationsparken i Glostrup.

Det skete om eftermiddagen 23. april. En retsreporter fra Ritzau overværede tilfældigt flugten, hvor politiet også affyrede skud.

Dengang beskrev Ritzau, hvordan fem mænd hjalp til med den vellykkede flugt, hvor det lykkedes dem at få manden fri blandet andet ved at skubbe de betjente, der fulgte ham.

Derefter løb den anholdte hen til en ventende sort BMW stationcar i 5'er serien.

Bilen satte i gang, og han blev slæbt hen ad asfalten nogle meter, hvorefter det lykkedes ham at kravle ind ad et af bilens vinduer, hvorefter bilen forsvandt.

Fængslet for våben
Den 32-årige, der har mellemøstlig baggrund. blev anholdt ved middagstid i dag og kort efter fragtet til Retten i Glostrup og fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han fængslet i foreløbigt fire uger.

En række andre mænd er afhørt, men ikke anholdt eller sigtet i forbindelse med sagen oplyser Vestegnens Politi.

De fire våben blev fundet i en førstesals lejlighed i et hus på en villavej i Hvidovre. Forud for våbenfundet havde det været en banderelateret konflikt mellem to fraktioner fra en navnløs gruppering.

Se også: Børnefamilie genhuset: Bandefolk rykket ind på villavej

Internt i grupperingen var der kommet ondt blod. Blandt andet om styringen af gruppen.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet konfliktens forløb. Heraf fremgik det, at at folk med tilknytning til den ene fraktion havde lejet sig ind på husets førstesal.

Lejligheden på husets stueetage ejes og beboes af en familie med små børn. I januar blev familien genhuset af kommunen fordi myndighederne vurderede, at der ikke kunne garanteres for familiens sikkerhed. Familien har ikke ønsket at udtale sig til pressen.

Lejligheden på husets førstesal ejes til anden side, og her administreres lejligheden af udlejer Christian Sandberg og dennes firma Ejendomskompagniet.

Udlejet til bandefolk
I januar lejede Sandberg førstesals-lejligheden ud til en 23-årig mand med tilknytning til bandemiljøet. Denne person har tidligere været i skudlinien, da der 18. januar fra et automatvåben blev affyret skudserier mod et hus på Hvidsværmervej i Rødovre.

Også her stod den 23-årige fra førstesals-lejligheden fra Hvidovre på lejekontrakten - ligesom også huset på Hvidsværmervej er administreret af Christian Sandberg.

Se også: 23-årig blev beskudt for anden gang
Selvsamme 23-årige lejer, der har indvandrerbaggrund, var tilsyneladende også målet, da der om formiddagen 4. februar blev affyret skud på Toftegårds Plads i Valby.

Se også: Hævn og hundekidnapning i skudsag fra Valby
Dagen efter episoden på Toftegårds plads meldte politiet ud, at lejligheden på Grænsevejs-husets førstesal var fraflyttet af bandefolkene.

Se også: Bandefolk flytter efter skuddrama
Herefter var førstesalsboligen udlejet til et rumænsk par. Bandefolkene havde tilsyneladende stadig adgang til lejligheden med de gemte våben.

Og da politiet i første omgang gennemførte ransagning på stedet, hvor våbnene blev fundet, blev rumænerne anholdt og fængslet.

De blev siden løsladt - i stedet viste politiets videre efterforskning, at den 32-årige og nu fængslede angiveligt var våbnenes rette ejermand.

 

1 af 2 Det var her fra Retten i glostrup, at den 32-årige stak af tilbage i april. (Foto: Privatfoto)
2 af 2 I forbindelse med flugten affyrede politiet skud. (Foto: Privatfoto)