Vidner ramt af hukommelsestab i sag om afklippet finger

To rockere er tiltalt for bestialsk afstraffelse. Under sagens andet retsmøde måtte flere vidner dog erklære hukommelsen for blank

En narko-gæld på 18.000 kroner betød, at en 28-årig måtte tage afsked med hjem og halvdelen af sin ene lillefinger i januar i år. Foto: Per Rasmussen
En narko-gæld på 18.000 kroner betød, at en 28-årig måtte tage afsked med hjem og halvdelen af sin ene lillefinger i januar i år. Foto: Per Rasmussen

At vidner pludselig får hukommelsestab under en retssag, hvor der er rockere involveret, lyder næsten som scene taget ud af en dårlig gangster-film, men det sker også i virkeligheden.

To mænd med forbindelser til rockermiljøet var i går i retten i Holbæk tiltalt for en lang række overtrædelser af straffeloven.

Ifølge anklageskriftet mod de to mænd på 34 og 26 år er de blandt andet tiltalt for afpresning, brutal legemsangreb, våbenbesiddelse samt brandstiftelse.

De tiltalte, som kan knyttes til Bandidos-miljøet på Sjælland, forsøgte ifølge politiets sigtelse, at afpresse en 28-årig mand fra Jyderup, som skyldte dem narko-penge.

Offeret har tidligere stået frem i Ekstra Bladet og fortalt, hvordan han blev truet med en pistol og selv skulle vælge, hvilken finger de to gerningsmænd måtte klippe af ham.

– Jeg fik selv lov til at vælge, hvilken finger rockeren skulle klippe af med grensaksen, fortæller 28-årige Preben N., der blev udsat for rene mafiametoder på grund af en hashgæld. (Foto: Per Rasmussen) Krimi ’De klippede min finger af og brændte huset ned’

Under sagens andet retsmøde, som blev afholdt i går, vidnede tre mænd, som ifølge politiet også var til stede i huset, da gerningsmændene begyndte deres lemlæstelse af den 28-årige.

- Det er langt tid siden
Ingen af vidnerne kunne dog med sikkerhed placere sig selv i huset på gerningstidspunktet, ligesom de heller ikke kunne udpege gerningsmændene, da de i går tog plads i vidneskranken.

- Det er ved at være så længe siden, at jeg slet ikke kan huske det, sagde det ene vidne efter længere tids væven gennem forskellige forklaringer.

Et andet vidne undskyldte hukommelsestabet med et længere misbrug af hash og afviste blank, at frygt skulle have noget at gøre med de spæde forklaringer.

Preben N’s hus blev brændt ned til grunden. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Fik ingen hjælp efter fingerklip

26-årig beordrede afstraffelse
Ifølge politiets teori  er det den 34-årige tiltalte, som på foranledning af den 26-årige klippede det yderste led af offerets venstre lillefinger af med en medbragt havesaks.

Efterfølgende satte de ild til hans hus, der endte med at brænde ned til jorden.

Den 28-årige skyldte ifølge anklageskriftet de to rockere 18.000 kroner samt yderligere 60.000 i såkaldte dummebøder.

De tiltalte blev i retten mødt af en talstærk opbakning på tilskuerpladserne, hvor flere tatoverede og bredskuldrede typer havde taget plads.

Anklagemyndigheden ønsker en straf på minimum 4 år til de tiltalte, som begge nægter sig skyldige.

Der er afsat syv retsmøder i sagen med forventet dom i starten af oktober.

1 af 2 Huset på Hejrebjergvej i Jyderup stod ikke til at redde og brændte ned til grunden. Foto: Per Rasmussen
2 af 2 En narko-gæld på 18.000 kroner betød, at en 28-årig måtte tage afsked med hjem og halvdelen af sin ene lillefinger i januar i år. Foto: Per Rasmussen