Danske IS-støtter anholdt i København

En dansk/palæstinensisk mand er anholdt for at yde økonomisk støtte til Islamisk Stat

Dansk politi har anholdt to personer fra foreningen De Humanitære Hjerter, der mistænkes for at støtte IS.
Foreningens dansk/palæstinensiske formand vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 114b, som forbyder økonomisk støtte til terrororganisationer og kan give op til 10 års fængsel. (Foto fra Facebook)
Dansk politi har anholdt to personer fra foreningen De Humanitære Hjerter, der mistænkes for at støtte IS. Foreningens dansk/palæstinensiske formand vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 114b, som forbyder økonomisk støtte til terrororganisationer og kan give op til 10 års fængsel. (Foto fra Facebook)

Kender du noget til sagen, så tip os på 1224@eb.dk.

Københavns Politi er onsdag formiddag i gang med at ransage en række adresser i forbindelse med sagen om foreningen De Humanitære Hjerter, der har solgt klistermærker med den militante oprørsgruppe Islamisk Stats logo.

Det bekræfter politiet over for Ekstra Bladet.

- Vi har haft gang i en aktion klokken 10.30, hvor vi gik ind på tre-fire adresser i København med henblik på at ransage og finde tre mennesker, som vi gerne ville tale med. Mig bekendt har vi anholdt de to, der nu er til afhøring, lyder det fra vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

Formanden for foreningen er netop blevet anholdt af Københavns Politi for at have samlet penge ind til Islamistisk Stat (IS).

Den dansk/palæstinensiske formand vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 114b, som forbyder økonomisk støtte til terrororganisationer og kan give op til 10 års fængsel.

Det er første gang, at en person herhjemme er blevet sigtet for at have støttet IS.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor i København, adresserne er placeret. Ligeledes vil man ikke oplyse, om de sigtede allerede er kendt af politiet.

Ifølge DR Nyhederne er der tale om formanden for foreningen De Humanitære Hjerter, der sammen med en anden person skulle have solgt klistermærkerne.