Politiet i Ferguson bliver undersøgt til bunds efter skuddrab

Guvernør ophæver undtagelsestilstand efter raceuroligheder i Ferguson, mens myndighederne starter undersøgelse

Politiet i byen Ferguson i den amerikanske delstat Missouri bliver mål for en større undersøgelse efter nedskydningen af en ubevæbnet sort mand. (Arkivfoto: AP)
Politiet i byen Ferguson i den amerikanske delstat Missouri bliver mål for en større undersøgelse efter nedskydningen af en ubevæbnet sort mand. (Arkivfoto: AP)

Flere uger efter, at en hvid politibetjent skød en sort teenager i den amerikanske by Ferguson, har justitsministeriet nu besluttet at indlede en undersøgelse af den lokale politistyrke, skriver Washington Post.

Nedskydningen af den 18-årige Michael Brown udløste raceuroligheder og voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi i byen, der er en forstad til St. Louis.

Michael Brown. (Arkivfoto: AP) 112 - 25. aug. 2014 - kl. 08:00 Far til dræbt søn beder om ro under begravelse

Den føderale undersøgelse skal fastslå, om politiet har forbrudt sig mod borgerrettighederne. Myndighederne vil i forbindelse med undersøgelsen også kigge nærmere på andre politiafdelinger i St. Louis-området, skriver avisen.

Familien til teenageren fik foretaget en privat obduktion af liget, og den viste, at han blev skudt mindst seks gange. To af kuglerne ramte Michael Brown i hovedet.

Delstatsguvernøren for Missouri, Jay Nixon, ophævede onsdag formelt den undtagelsestilstand, som han indførte for at få stoppet urolighederne.

- I løbet af den seneste uge har vi set studerende vende tilbage til skolerne, forretninger slår igen dørene op, og folk vender tilbage til deres normale rutiner, siger guvernøren.

Se også: Soldater forlader Ferguson

I forbindelse med demonstrationerne i byen var der dagligt meldinger om vandalisme, og butikker og forretninger blev plyndret. Drabet antændte endnu engang en ophedet debat om politivold og racehad i det amerikanske samfund, fordi den 18-årige mand var ubevæbnet, da han blev skudt.

Tusindvis af personer, deriblandt menneskerettighedsforkæmpere samt politiske og religiøse ledere, mødte op, da familien i slutningen af august sagde farvel til den dræbte teenager ved en ceremoni i en katedral i St. Louis.