To dræbt af tog: Kørte langsomt i døden

De to dræbte ved jernbaneoverskæringen i Thisted kørte formentlig ikke mere end 30 kilometer i timen, da de blev påkørt af et tog i aftes

(Foto: Ernst van Norde / Redigering: Mikkel Cramon)

Forholdene omkring jernbaneoverskæringen på Kappelstensvej i Thisted er af en sådan beskaffenhed, at de to mennesker, der i aftes blev dræbt på stedet, efter alt at dømme ikke har kørt mere end højst 30-40 kilometer i timen.

Det vurderer teknikere på stedet, som Ekstra Bladet har talt med.

En 69-årig kvinde og en 68-årig mand fra Nykøbing Mors blev i aftes ved 21-tiden ramt af et tog, da de i en cirka 10 år gammel Nissan Almera krydsede, hvad Banedanmark betragter som en sikker jernbaneoverskæring i Thisted. Parret blev straks efter ulykken bragt til Sygehus Thy-Mors i Thisted, men de var så hårdt kvæstede af påkørslen, at de blev erklæret døde på sygehuset.

Se også: Personbil ramt af tog: To dræbt

Parret kom fra Hundborgvej og drejede ind på Kappelstensvej, hvor overskæringen, der har lys og klokker, men ikke bom, krydser vejen. Fra svinget fra Hundborgvej ind på Kappelstensvej og hen til overskæringen er der kun cirka 20 meter, og derfor vurderer teknikere på stedet umiddelbart, at bilen har kørt langsomt.

- Det er forfærdeligt. Vi blev opmærksomme på ulykken, da vi hørte sirener fra udrykning, siger Karl Kristian Jensen og Marie Ravn Jensen, der bor blot 80 meter fra overskæringen, som de selv krydser flere gange dagligt.

Dårligt udsyn

De to naboer til overskæringen har længe ønsket, at overskæringen får en bom.

- Selv om både biler og tog kører langsomt, er det alligevel et farligt sted, og det er vi jo desværre nu blevet bekræftet i, siger Karl Kristian Jensen og Marie Ravn Jensen.

Se også: Dræbt i togkollision: Bilistens egen skyld

Naboparret uddyber:

- Overskæringen kommer hurtigt efter, at bilisterne fra begge retninger har svinget ind på Kappelstensvej. Dét sammenholdt med, at der er dårligt udsyn, gør stedet livsfarligt.

Nemmere at argumentere

En bilinspektør og teknikere fra Banedanmark og Havarikommissionen arbejder fortsat på stedet med bl.a. at finde ud af, om der var fejl på jernbaneoverskæringens sikringsanlæg med blink og klokke. Det omkomne pars Nissan Almera, som blev påkørt i førersiden, undersøges også for eventuelle fejl.

Karl Kristian Jensen og Marie Ravn Jensen, der har boet tæt på overskæringen i 12 år, håber nu, at Banedanmark vil opgradere sikringsanlægget, så det også har en bom.

Se også: Vidne hørte togbrag, men intet signal

- Det er desværre blevet meget nemmere at argumentere for det, som de siger.

Hverken lokomotivføreren eller de få passagerer i toget kom noget til ved ulykken.

1 af 2 Teknikere fra Banedanmark og Havarikommissionen undersøger jernbaneoverskæringen i Thisted, hvor et ældre ægtepar i aftes blev påkørt af et tog og dræbt. (Foto: Ernst Van Norde)
2 af 2 Ægteparret Karl Kristian Jensen og Marie Ravn Jensen bor blot 80 meter fra den jernbaneoverskæring i Thisted, hvor et ældre par i aftes blev påkørt af et tog og dræbt. (Foto: Ernst Van Norde)