Ville holde indbrud hemmeligt: Tyve stjal oplysninger om Thornings skattesag

Skattesagskommissionen har forsøgt at holde et indbrud i august måned hemmeligt, hvor der blev stjålet computere og USB-stik, med personfølsomme oplysninger om Stephen Kinnocks og Helle Thornings skatteforhold

Tyve brød i august ind i kontorer tilhørende Skattesagskommissionen. (Foto: Joachim Adrian)
Tyve brød i august ind i kontorer tilhørende Skattesagskommissionen. (Foto: Joachim Adrian)

Midt - og Vestjyllands Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at man har varetægtsfængslet indbrudstyve, der i august brød ind i lokaler tilhørende skattesagskommissionen.

Her blev der  ifølge Radio 24syv og BT blandt andet stjålet computere og USB-stik med personfølsomme oplysninger om Stephen Kinnocks og Helle Thornings skatteforhold.

Skattesagskommissionen har siden 2011 undersøgt mistanken om ulovlig politisk indblanding i afgørelsen af Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidts skattesag fra 2010.

Indbruddet fandt sted mellem den 12. og 13. august 2014 på adressen Nytorv Gyde 7 i Viborg, hvor Skattesagskommissionen har kontor.

Oplysningerne skulle have ligget frit tilgængeligt.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fanget et par tyveknægte, den 14.8. Vi roder lidt med de effekter de har, og det munder ud i, at vi op af formiddagen den 14.8. er klar til at gå i retten med dem, med sigtelser i seks forhold, fordelt på fire gerningssteder i Viborg By, siger Chef for efterforskningsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi i Viborg, politikommissær Henrik Grove.

Han fortæller, at det ene af stederne, hvor tyvene har huseret er et offentligt kontor ved Nytorv, hvor skattesagskommissionen har lokaler.

- Der var koster i form af en pc og nogle usb-stik, og nogle kontanter fra en kaffekasse eller andet. Vi har ikke kigget noget som helst af det igennem, vi har udleveret det igen til forurettede, formanden Lars Andersen, lige som på de andre steder, siger Henrik Grove.

Kommissionens formand, dommer ved Vestre Landsret i Viborg, Lars E. Andersen, har i et fortroligt brev til de involverede i sagen orienteret om indbruddet og udstedt et såkaldt tavshedspålæg for at undgå, at oplysningerne om indbruddet kommer frem. Advokater for de involverede i sagen må således intet røbe om indbruddet.

Ifølge Radio 24syv og BT har skattesagskommissionen forsøgt at holde indbruddet hemmeligt.

Det fremgår ikke, hvilke »personfølsomme oplysninger«, der lå gemt på de pågældende USB-sticks, men kommissionens materialesamling omfatter en betydelig mængde dokumenter om blandt andet Kinnock og Thorning-Schmidts personlige økonomi- og skatteforhold.