Helikopter forsvundet: To fundet døde

En helikopter er styrtet ned nær Samsø - to personer er fundet døde

En helikopter er forsvundet ved Samsø. Det bekræfter Søværnet over for Ekstra Bladet.

Redningshelikopterne har fundet vragdele fra et luftfartøj og har p.t. bjærget to omkomne personer.

Eftersøgningen til søs fortsætter for eventuelt at finde yderligere personer ved nedstyrtningsstedet samt flere vragdele til identifikation af luftfartøjet.

Midt- og Vestsjællands politi forestår efterforskningen af ulykken og får assistance fra bl.a. Havarikommissionen.

Politiet skal nu have identificeret de omkomne personer med henblik på underretning af de pårørende, og når vragdelene er bragt i land, vil politiet og Havarikommissionen foretage undersøgelse af vragdelene i et forsøg på at finde årsagen til ulykken.

Helikopteren styrtede fredag ved middagstid i havet mellem Samsø og Røsnæs ved Kalundborg. En sejler så det ske og slog alarm.

Søværnets Operative Kommando (SOK), Flyvevåbnet, politi og brandvæsen er massivt til stede derude.

Det er endnu uvist, hvad der er årsagen til helikopterstyrtet. Kilder har oplyst til TV ØST, at fire personer skulle have været ombord i helikopteren, men det er endnu ikke bekræftet.

Søværnet har derfor gang i en større redningsaktion for at finde den forsvundne helikopter. De to patruljefartøjer Rota og Nymfen er sammen med fregatten Ivar Huitfeldt samt to helikoptere fra Flyvevåbnet indsat i eftersøgningen. Redningstationen på Grenaa er også i aktion, meddeler Søværnet.

- Vi vil gennemsøge området og se, om vi kan finde helikopteren eller eventuelle overlevende, siger orlogskaptajn i SOK Jesper Duevang Rasmussen og understreger, at helikopteren har ikke noget med Forsvaret at gøre.

- Det er ikke en af Forsvarets helikoptere, så meget kan jeg sige, siger Jesper Duevang Rasmussen.

Dykkere er også sendt i vandet, meddeler Søværnet.

Ekstra Bladet følger sagen.

Ved du noget? Send en e-mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)