TV: Barsk trafik-kampagne viser MC-død

De britiske myndigheder offentliggør video af dødsulykke med motorcyklist, der kører galt med 156 km/t, for at sætte fokus på trafiksikkerhed

Da 38-årige David Holmes sidste år kørte i døden på sin motorcykel, havde han et kamera fastmonteret til hjelmen.

Det filmede englænderens sidste sekunder før ulykken, og hans forældre har nu givet tilladelse til, at klippet bliver offentliggjort. Det har de fordi, det bliver brugt i en kampagne for trafiksikkerhed i England.

- HVis vi kan forhindre en eneste ulykke; en enste familie, der skal gennemgå det samme som os, så er David ikke død forgæves. Jeg ved, at han kørte hurtigt den dag. Han elskede fart, men han elskede også livet, siger hans mor, Brenda Holmes, til Mirror.

Davids Holmes kørte 156 km/t på sin Yamaha FJR1300, da det gik galt på en vej i Norfolk kl. 19.30 den 8. juni i fjor.

Hastighedsbegrænsningen var knap 100 km/t, men det bekymrede ikke ungkarlen, som zig-zaggede mellem bilerne for at overhale. Men han havde ikke taget højde for den hensynsløse medtrafikant, som pludselig drejede ud foran ham, og sendte ham i døden.

Føreren af bilen er blevet idømt 12 måneders samfundstjeneste og mistede kørekortet i halvandet år. Han har desuden betalt 2500 kroner i samfundstjeneste og udført 130 timers ulønnet arbejde.