Tre mænd er fængslet for grov voldtægt på Frederiksberg

En 20-årig kvinde blev natten til fredag voldtaget i København. Gerningsmændene har måske antastet andre

Natten til fredag blev en 20-årig kvinde udsat for en brutal voldtægt af flere mænd på Frederiksberg i København, men vidner kom hende til hjælp og tilbageholdt en af mændene.

Fredag er tre rumænske mænd på 32, 46 og 57 år i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for voldtægten.

- Vi fik en anmeldelse klokken 03.51. Det var et vidne, som var opmærksom på, at der skete noget, der virkede som et overfald, og det var det også.

- Da han retter henvendelse, flygter nogle personer fra stedet, og han finder så en meget chokeret kvinde, fortalte den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel, tidligere fredag til Ritzau.

Overfaldet skete ved Copenhagen Business School ved Solbjerg Plads på Frederiksberg, og to af de tre mænd blev hurtigt anholdt.

Den ene blev tilbageholdt af det vidne, der opdagede overfaldet.

- Det er simpelthen vidnet, der foretager en civil anholdelse af den pågældende, så det er et rigtig godt arbejde, han har gjort, sagde efterforskningslederen fredag morgen.

I løbet af fredagen anholdt politiet så den tredje mand.

Politiets foreløbige efterforskning har vist, at de tre mænd muligvis har mere på samvittigheden.

- Det er muligt, at de har antastet eller gjort tilnærmelser til andre kvinder i området i løbet af aftenen eller natten, siger Henrik Vedel fredag aften til Ritzau.

- Så vi vil meget gerne høre fra kvinder, hvis de er blevet antastet af østeuropæere torsdag aften eller natten til fredag.