Dansk-Bahrainer får forlænget sin fængsling i Bahrain

Den dansk-bahrainske menneskerettighedsforkæmper Maryam al-Khawaja skal blive yderligere 10 dage i fængsel

En domstol i Bahrain siger, at den dansk-bahrainske menneskerettighedsforkæmper Maryam al-Khawaja skal blive bag tremmer i yderligere 10 dage til trods for, at FN flere gange har opfordret til, at hun bliver løsladt.

Det siger hendes advokat ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hun blev arresteret den 30. august i forbindelse med et overfald på en politibetjent, da hun ankom til byen Manama.

Hendes advokat, Mohammed al-Jishi, siger på telefon til AFP, at dommeren i retssagen beordrede, at hun forblev i fængslet under samme sigtelse.

FN opfordrede fredag Bahrain til at løslade Maryam Khawaja, der er medlem af landets shiamuslimske flertal og datter af den fremtrædende menneskerettighedsforkæmper Abdulhadi al-Khawaja.

Han blev fængslet på livstid i 2011 efter protester mod myndighederne i det sunni-regerede land.

Ravina Shamdasani, der er talskvinde for FN's højkommissariat for menneskerettigheder, sagde fredag, at agenturet var "alvorligt bekymret", efter at Maryam blev anholdt.

- Vi opfordrer regeringen til at tage øjeblikkelige skridt mod at sikre en frigivelse af Frøken Khawaja og alle menneskerettighedsforkæmpere og personer, der er tilbageholdt for fredelig udøvelse af deres rettigheder, sagde hun i en erklæring.

Abdulhadi al-Khawaja blev dømt for at planlægge et kup mod monarkiet, og han har været i sultestrejke siden den 25. august sammen med en række andre fanger.

I 2012 iscenesatte han ligeledes en sultestrejke i 110 dage for at protestere mod hans fængsling.

Maryam al-Khawaja står i spidsen for Bahrain Center for Menneskerettigheder, som hendes far Abdulhadi stiftede.

I 2012 fik hun Stieg Larsson-prisen for sin kamp for demokrati og menneskerettigheder. Prisen er stiftet af den svenske succesforfatter Stieg Larssons familie.