Brixtofte i sorg: Mister fantastisk ven i helikopterstyrt

Det var 52-årige Michael Henriksen - en af Danmarks rigeste forretningsmænd - der sad bag roret i den helikopter, som fredag eftermiddag styrtede i havet mellem Samsø og Sjælland

(Foto: POLFOTO)
(Foto: POLFOTO)

Den tidligere borgmester i Farum, Peter Brixtofte, mistede fredag en nær ven, da milliardæren Michael Henriksen tragisk styrtede ned med en helikopter.

Brixtofte mødte for første gang Michael Henriksen for over 30 år siden, da Brixtofte var borgmester.

- Fra dengang og til nu har han og jeg haft et usvigeligt kammeratskab. Han var en fantastisk ven. Man kunne blive rasende på ham , men vi blev altid gode venner igen, siger Peter Brixtofte til Ekstra Bladet.

Privatfoto. 112 - 6. sep. 2014 - kl. 14:37 Containermilliardær død i helikopterstyrt

Han fortæller om en ven, der altid var der i nøden.

- Han har hjulpet så mange mennesker, når de var i problemer. Mig og andre venner, der evt havde alvorlig sygdomme, siger den tidligere borgmester.

En god familiefar
Han fortæller om en mand, der har bygget sin enorme formue fra bunden og aldrig fået nået foræret, men beskriver også Michael Henriksen som en mand, der var der for sin familie.

- Han var en god familiefar og hans børn forguder ham, siger Peter Brixtofte.

Michael Henriksen beskrives som en særdeles driftig forretningsmand med fødderne solidt plantet på jorden. Han ejer en lang række ejendomme og virksomheder, blandt andet City Containere, der håndterer affald, og miljøvirksomheden Norrecco.

Se også: Havarichef: Sådan opklarer vi helikopterstyrt

Rigmanden har også støttet fodboldklubben FC Nordsjælland.

- I forbindelse med Farum Boldklub – det senere FC Nordsjælland – gav mig han et usvigeligt løfte, Det var i starten, at han altid ville holde hånden under boldklubben. Derfor kaldte vi ham julemanden i budgettet. Og derfor har vi FC Nordsjælland. Uden ham havde det heller ikke eksisteret, siger Peter Brixtofte.