Død i helikopterstyrt: Sådan tjente han sine mange millioner

TV2's finanskommentator Ole Krohn mener, at det var Michael Henriksens store diversitet, der gjorde ham så succesfuld

(Foto: Privat/Jens Dresling)
(Foto: Privat/Jens Dresling)

Den danske milliardær Michal Henriksen, der i går blev dræbt i et helikopterstyrt ved Samsø, var en helt enestående forretningsmand, som havde fået stort succes med firmaet City Container A/S

Og Michael Henriksen var en iværksætter, som det danske erhvervsliv havde brug for, vurderer TV2's finanskommentator, Ole Krohn.

Se også: Don Ø knust over helikopterdræbt milliardær: Vi var nære venner

– Han begyndte som en mindre vognmand og havde så talentet til at bygge en meget stor vognmandskoncern op. Og den kørte så solidt, at han ved sin død havde et overskud på omkring 100 millioner af kroner om året, og det er altså en meget sjælden succesrate at have. Han var meget dygtig til det, han lavede, siger TV2’s finanskommentator, Ole Krohn, til Ekstra Bladet. 

Finanskommentatoren fortæller, at det især var Michael Henriksens diversitet, der gjorde, at han blev så succesfuld.

Se også: Brixtofte i sorg: Mister fantastisk ven i helikopterstyrt

– Det, han kunne, var at håndtere en række forskellige områder, alt fra jord, der skulle afgiftes, til affaldshåndtering. Og det kræver ligesom sin erhvervsmand at kunne håndtere alt det, og han fik jo gradvist hugget sig ind, så han fik flere kunder og flere lastbiler. Han havde et væksteventyr, der var helt enestående inden for den branche.

Michael Henriksen havde en personlige formue 1,8 milliarder kroner, og han var placeret på top 48 over de rigeste personer herhjemme.

- Da han havde fået en del penge på bogen, så begyndte han at kaste penge efter noget, der var mere hobbybaseret. Han havde en del ejendomsinvestninger, men det var meget diskret. Men jeg ved, at han på et tidspunkt ejede mere end 10 ejendomme i Farum, siger Ole Krohn.

Men selvom Michael Henriksen havde masser af succes med sit firma, så var han også involveret i en del skandaler, blandt andet da operation X satte fokus på hans firma, og da hans hele Brixtofte-skandalen rullede.

Privatfoto. 112 - 6. sep. 2014 - kl. 14:37 Containermilliardær død i helikopterstyrt

- Han var meget tæt med Brixtofte meget længe holdt med Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte - også efter at Brixtofte for længst var sigtet og dømt i sagen om misbrug af kommunens midler. Det karakteristiske for Michael Henriksen var, at han altid var vennernes ven. Han hjalp også Brixtofte med at komme videre økonomisk efter Farum-sagen, fortæller han.