Folk satte livet på spil: Spædbørn reddet op fra skinnerne

Syv mænd satte i går deres liv på spil for redde to spædbørn, der var faldet ned på togskinnerne på Ishøj Station

(Arkivfoto: POLFOTO)
(Arkivfoto: POLFOTO)

Var du til stede i går? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 alm. takst

Der var drama i går aftes, da to spædbørn faldt ud på skinnerne på Ishøj Station, ganske kort før et s-tog kom kørende.

Den 33-årige Frederik Struck-Schøning var til stede på stationen, da ulykken skete.

'Jeg stod i går aftes ca. kvart i ti på Ishøj station og ventede på S-toget. Men med et minut til ankomst blev det dramatisk nutid: en kvinde begynder at råbe, eller nærmest brøle, det lyder som om hun er blevet overfaldet. Jeg drejer hovedet, og 50m længere henne ligger der en barnevogn med bunden i vejret på skinnerne (!). Jeg begynder at løbe derhen, kvinden brøler nu og er i totalt panik, "my babies, my babies". Jeg kigger bagud, jeg kan se s-togets 3 lygter på lang afstand,' skriver Frederik Struck-Schøning på sin facebookprofil, og fortsætter:

Se også: To spædbørn i barnevogn trillede ud på sporet

'Da jeg kommer derhen, står der allerede 5-6 mand på skinnerne, en mand rækker mig en barnelift, jeg tager imod den - nede i den ligger en mørkhåret dreng, ca. 9 måneder, med sår og rifter i hovedet, han er landet lige på ansigtet, heldigvis skriger han. Jeg trækker liften længere ind på perronen, nu er toget ca. 1-200m fra den fjerne ende af perronen. En masse ting bliver smidt op på perronen. I en anden klynge af folk dukker et andet barn op, ser ud til at være samme alder, måske en tvilling - han/hun bløder ud af munden, skriger (heldigvis) også. Nogle folk trækker en barnevogn op, der står stadig 3 mand på sporet, og toget triller nu ind i den fjerne ende.'

Heldigvis kom de to børn op, inden toget nåede at køre ind på perronen. Men det var lige ved at gå galt, skriver Frederik Struck-Schøning.

'Jeg rækker en mand armen og trækker, en anden ung indvandrerdreng kravler op og nogle folk hiver moderen op som den sidste. Hun græder, højt, med dyb stemme. 15 sekunder senere - ikke 20 - triller s-toget hen over det sted, hvor der lige har ligget 2 små børn.'

Og hos Vestegnens Politi er man imponeret over heltegerningen.

- Det er en meget naturlig og ikke mindst menneskelig reaktion, at man hjælper. Og det er jo skønt, at man gør det, så længe der er på forsvarlig vis, og det var klart mit indtryk, at de netop kunne se, at det skulle gå hurtigt. Det er dejligt at se, at folk har hjulpet dem hurtigt op, siger den centrale vagtchef, Peter Grønbæk til Ekstra Bladet.

I følge Politiet kom de to små drenge ikke alvorligt til skade.

Ekstra Bladet var i går i kontakt med vagtchefen ved Vestegnens Politi, der fortalte, at perronen skråner lidt på stationen, og at barnevognen sandsynligvis var trillet ud over kanten, mens forældrene kortvarigt stod med ryggen til.