Politi efterforsker syg joke: Overhældte autistisk dreng med afføring

Amerikansk politi efterforsker sag, hvor en 14-årige autistisk dreng fik hældt afføring ud over sig i en syg twist på ALS Ice Bucket Challenge

Mens amerikanerne i flere uger har kastet sig hovedkuls ud i det virale fænomen, hvor man lader sig overhælde med isvand for at rette fokus på sygdommen ALS, Amyotrofisk Lateral Sklerose, så er der begyndt at dukke sager op, der viser bagsiden af udfordringen.

Nogle er kommet til skade, og der florerer sågar historier om folk, der har mistet livet.

Nu træder en mor frem og offentliggør en video, der skal tjene som skræk og advarsel og skabe fokus på mobning. Hendes 14-årige autistiske søn blev overhældt med afføring og cigaretskodder i en syg twist på isspandsudfordringen. Se videoen over artiklen.

Moderen forklarer til Fox 8 News i Cleveland, at hun ikke anede, hvad der var overgået sønnen, før hun så videooptagelsen af episoden på sønnens mobiltelefon.

- Da vi opdagede det, var vi rystede, forklarer moderen til tv-stationen, der kun navngiver hende Diana af hensyn til hendes søn.

Ifølge Diana var hendes søn, der går på Bay High School, ikke selv klar over, hvad der var i spanden, da han stillede sig op foran en carport kun iført boksershorts. En spand med væsker, der tilsyneladende indeholdt afføring og cigaretskodder i stedet for isvand, blev tømt ud over ham fra carportens tag.

- Min første tanke var, hvordan kan nogen gøre det her. Hvordan kan nogen være så ondskabsfuld?

Delt på nettet
Optagelsen af episoden er efterfølgende blevet delt på nettet. Blandt andet på Instagram. Sønnen fortalte ikke selv noget til sine forældre eller bror.

- Han var så ydmyget, fordi han ikke anede, hvad der var i spanden før bagefter, og han ville ikke have, at nogen fandt ud af det.

Politiet i Bay Village er gået ind i sagen. Det samme er ledelsen på Bay High School.

Politichef Mark Spaetzel betegner det selv, som noget af det mest foruroligende, han har set i sin karrriere.

Skolen, hvor den 14-årige går, har sendt et brev ud til alle ansatte, elever og forældre. Brevet kan læses i boksen under denne artikel.

Udlover dusør i jagten på de skyldige
Fredag samledes mange i demonstration til fordel for den 14-årige og til markering af afstandtagen til mobning.

Politiet skulle have en formodning om, hvem de involverede er, men har ikke rejst sigtelse mod nogen. Fredag lød det i en pressemeddelelse, at man fortsat er i gang med efterforskning og afhøringer.

Lørdag gik den amerikanske komiker Drew Carey så også ind i sagen, og tilbød politiet 10.000 dollar, hvis de havde brug for midler til en dusør i jagten på de skyldige.

Og flere kendisser følger nu trop. Mandag tilkendegav fotomodel og skuespiller Jenny McCarthy, at hun stiller samme beløb til rådighed i jagten på gerningsmændene.

Hendes mand, Donnie Wahlberg, der blandt andet er kendt fra New Kids on the Block, stiller også op.