Denne politikreds rykker hurtigst ud

Knap tre et halvt minut er forskellen på politikredsenes hurtigste og langsomste udrykningstid, viser nye tal. Østjyllands Politi er hurtigst

Syv minutter og syv sekunder er der i gennemsnit gået, fra Østjyllands Politi har modtaget et alarmopkald via 112, til det er på stedet.

Det viser Rigspolitiets opgørelse over de gennemsnitlige responstider for politikredsene i et svar til Folketinget Retsudvalg. Rigspolitiet har siden 2007 målt, hvor hurtig politiet er til at rykke ud, når det brænder på. Overordnet set har alle politikredsene forbedret deres tid siden de første målinger.

I det første halvår af 2014 er det Østjyllands Politi, der er hurtigst til at rykke ud med en gennemsnitlig responstid på syv minutter og syv sekunder. Det er en forbedring på to sekunder i forhold til året før.

Lige i halen ligger Københavns Vestegns Politi og Sydøstjyllands Politi med en responstid på syv minutter og henholdsvis 17 og 26 sekunder.

Midt- og Vestjyllands Politi ligger derimod i bunden af listen. Fra det modtog et alarmopkald, til det var på gernings- eller skadestedet, gik der gennemsnitligt 10 minutter og 22 sekunder. Det er knap et minut langsommere end i 2013. 

Nordsjællands Politi er til gengæld den politikreds, som har forværret sin tid mest. Siden 2013 er politiet blevet et minut og ni sekunder langsommere til at komme frem med en responstid på ni minutter og 39 sekunder.

I politikredse med relativt få udrykninger - som hos Bornholms Politi - vil enkelte alarmopkald med lang responstid have stor indflydelse på den gennemsnitlige responstid i kredsen.

Københavns Politi er som den eneste kreds ikke med i opgørelsen, da responstiderne af tekniske årsager ikke bliver målt her.