Dræbtes sønner om drabstiltalt: Han ville skyde os

Den dræbtes to sønner fortalte i dag i retten, at den tiltalte før har truet familien.

45-årig Jon Boc har tidligere forklaret, at den dræbte krævede 50.000 kroner. Penge, som Jon Boc ikke kunne skaffe (Foto: Per Rasmussen).
45-årig Jon Boc har tidligere forklaret, at den dræbte krævede 50.000 kroner. Penge, som Jon Boc ikke kunne skaffe (Foto: Per Rasmussen).

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Den dræbtes sønner er angiveligt begge blevet truet af den 45-årige Jon Boc før, deres far blev skudt.

I dag forventes der at falde dom i retssagen om romadrabet i Ruds Vedby fra sidste år. Den 45-årige Jon Boc er tiltalt for at dræbe den dengang 54-årige Jovan Nika. Den tiltalte har erkendt, at han dræbte manden, men fortalte på retssagens første dag i august, at han skød i nødværge. Derudover er den 45-årige tiltalt for at have truet den dræbtes søn med en pistol, efter at han angiveligt skød Jovan Nika i dræbtes hjem.

Se også: Tiltalt i romadrab: Han ville dræbe min familie

I dag skulle begge Jovan Nikas sønner vidne i sagen. Den ene af sønnerne virkede meget nervøs, da han kom ind i lokalet. Han gjorde selv retsformanden Kirsten Linde opmærksom på det, da han trådte ind i lokalet.

- Jeg har hjertebanken. Jeg skal lige slappe lidt af. Jeg har det ikke godt, men vi kan godt prøve, sagde han.

Se også: Tiltalt i romadrab: - Skal jeg skyde dig?

Ifølge ham havde Jovan Nika og Jon Boc været uvenner flere gange. Han fortalte, at hans afdøde far for 'plus minus tre år siden' købte guld for 11.000 euro af den tiltaltes søn. Derfor skyldte den dræbte angiveligt Boc familien penge.

- Jon Boc ringede til mig en dag og spurgte efter min fars telefonnummer. Jeg sagde, at min far ikke kunne snakke, fordi han var meget syg. Han sagde, at han ville skyde os og sagde alt muligt dårligt om min familie, fortalte sønnen fra vidneskranken.

Ifølge Jovan Nikas kone vidste 'mange mennesker', at hendes daværende mand skyldte Jon Boc 11.000 euro for guldet.

Forsvarsadvokaten Jesper Storm Thygesen spurgte sønnen, om hvorfor han ikke anmeldte situationen dengang. Sønnen forklarede, at det var der ingen grund til på daværende tidspunkt, da han ikke opfattede truslen alvorlig. Den dræbtes søn har først takket ja til at vidne i retten, efter at sagen er påbegyndt.

- Jeg er her, fordi sandheden skal frem. Alle sigøjnere ved, hvad der er sket.

Sønnen fortalte, at han haft det psykisk dårligt efter dødsfaldet. Han har blandt andet været indlagt på hospitalet, fordi han lider af panikangst. Han var ikke selv tilstede, da hans far blev dræbt, men efter, at han var færdig med at vidne i retten, bad han familiens bistandsadvokat om at få lov til at sætte sig ved vidneskranken igen, fordi han 'ved alt om det', selvom han ikke var i huset på gerningstidspunktet.

Den anden søn skulle også vidne i dag. Han afgav også forklaring på retssagens første dag, men blev afbrudt, da retten vurderede, at tolken ikke gjorde sit arbejde godt nok. Beslutningen blev taget, fordi flere tilhørere i retssalen klagede over tolken, som taler roma.

Sønnen forklarede igen i dag, at også han var blevet truet af den formodede gerningsmand. Efter Jovan Nika blev skudt, skulle den tiltalte angiveligt have truet den ene søn med en pistol. Her skulle Jon Boc, ifølge anklageskriftet, have spurgt den dræbtes søn, om han skulle skyde ham.

Se også: Dommer fyrer tolk i drabssag

Jon Boc er tiltalt for drabet på familiens overhoved – måske var penge motivet til nedskydningen, siger den dræbtes svigerdatter. Foto: Per Rasmussen Krimi Blodigt drab splitter roma-familie: Jeg så min svigerfar blive skudt

Politiet var, ligesom på retssagens første dag, mødt talstærkt op i Næstved i dag. Tilhører, vidner og journalister skulle gennem en metaldetektor og registreres, før de kunne tage plads i retslokalet.

Den tiltalte var iklædt sorte stofbukser, en sort trøje, en blå skjorte og sorte sko, da han blev ført ind i retslokalet af to politibetjente. Jon Boc havde våde øjne og kiggede trist mod sin familie, som havde taget plads på tilhørerpladserne i dagens anledning. Familien forlod frivilligt retsmødet, da Jovan Nikas familiemedlemmer skulle afgive forklaring. Vidnerne ønskede ikke, at den tiltalte og hans familie skulle være til stede imens.

Ekstra Bladet følger sagen...