Politi: Kvinde bag mordbrand

En 54-årig kvinde er tiltalt for at sætte ild til hus, hvor 68-årig kæreste indebrændte

(Arkivfoto: Kenneth Meyer)
(Arkivfoto: Kenneth Meyer)

Var branden påsat?

Og var det den 54-årige kvinde, der stod bag?

Det skal senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi i dag forsøge at bevise, når sagen mod den 54-årige kvinde starter ved retten i Viborg.

Branden i Skive den 25. august 2012 kostede kvindens 68-årige kæreste livet, og politiet har fra starten arbejdet ud fra, at branden var påsat.

Kvinden er tiltalt for manddrab, subsidiært kvalificeret brandstiftelse, da hun ifølge anklageskriftet satte ild til ejendommen  på Porshøjvej i Skive, selv om hun 'indså, at hun derved udsatte Hans Svenning Larsen for overhængende fare, hvilket medførte at Hans Svenning Larsen indebrændte', som det hedder i anklageskriftet.

Kvinde var i første omgang ikke sigtet i sagen, og hun blev ifølge Jens Severinsen ikke undersøgt for bl.a. brændbare væsker, men i efter 2012 blev kvinden anholdt og sigtet for mordbrand, men beviserne kunne dengang ikke holde til, at hun blev varetægtsfængslet, og hun blev derfor løsladt.

Politiet opretholdt dog sigtelsen, og efter at have vurderet nye tekniske beviser i sagen besluttede anklagemyndigheden at rejse tiltale mod kvinden.

Hun blev derfor anholdt igen, me igen vurderede dommeren, at der ikke var grundlag for varetægtsfængsling.

Tiltalen blev dog opretholdt, og sagen skal nu for retten i Viborg.

Det var en nabo, der slog alarm, da flammerne en tidlig lørdag morgen kl. 05.48 stod ud af taget på en villa på Porshøjvej i Skive. Branden raserede villaens førstesal, hvor brandvæsnet fandt kæresten - den 68-årige Hans Svenning Larsen - død på et toilet.

Den 54-årige kvinde, der var på besøg, reddede sig ud af det brændende hus ved at springe ud fra førstesalen.

Kvinden har hele tiden nægtet at have påsat branden. Der forventes at falde dom i slutningen af september.