Asiatisk mand eftersøgt for hakkedrab

Thailandsk politi leder efter en asiatisk mand, der opførte sig mistænkeligt nær gerningsstedet

Thailandsk Politi har frigivet et billede af en asiatisk mand, der er mistænkt for at dræbe to turister på Koh Tao. (Foto: Thailandsk Politi/Overvågning)
Thailandsk Politi har frigivet et billede af en asiatisk mand, der er mistænkt for at dræbe to turister på Koh Tao. (Foto: Thailandsk Politi/Overvågning)

Efterforskningen af det grusomme mord på to britiske turister er i fuld gang på den thailandske ferieø Koh Tao. Politiet eftersøger nu en asiatisk mand og mener, at han stadig befinder sig på øen. Det skriver Sky News.

Ligene af den 23-årige Hannah Witheridge fra Great Yarmouth i Norfolk og den 24-årige David Miller fra Jersey blev fundet nøgne og lemlæstede på stranden i går morges. De to unge rygsækrejsende er angiveligt blevet hakket ihjel.

Thailandsk politi har netop frigivet billedet af de to turister, der går hånd i hånd, kort inden de blev myrdet på voldsom vis. (Politifoto) 112 - 16. sep. 2014 - kl. 18:41 Bestialsk myrdet: Ofrene gik hånd i hånd

Det thailandske politi har frigivet et billede fra et overvågningskamera, der forestiller den mistænkte, asiatiske mand med bar overkrop. Politiet siger, at manden opførte sig mistænkeligt nær gerningsstedet. Det skete, da han forlod den fest på stranden, som de to dræbte turister også var til, inden de gik derfra hånd i hånd.

Se også: Turister myrdet på ferieø: Politiet eftersøger britisk mand

Politiet har tidligere haft tre forskellige mistænkte i sagen, heriblandt en britisk mand, men nu har de fokus på den asiatiske mand, der menes at være immigrant.

- Vi har fokus på nogle arbejdere, der er immigranter, fordi beviser og vidneudsagn peger i den retning, inklusiv billedet fra overvågningskameraet, siger politichef Kiattipong Khawsamang til Sky News.

- Vi leder på hoteller, barer, forretninger og tilholdssteder på stranden, hvor immigranter holder til, for at finde den mistænkte, fortæller politichefen videre til Sky News.

70 politifolk er blevet kaldet til Koh Tao fra fastlandet for at deltage i eftersøgningen.

Se også: Unge danskere elsker paradisøen, hvor turister blev hakket ihjel

Hannah Witheridge og David Miller mødte hinanden på Koh Tao, blot få timer inden de blev myrdet. Politiet fandt en blodig hakke og de to turisters tøj tæt på ligene. David Miller havde voldsomme skader på ryggen og i den ene side af hovedet, mens Hannah Witheridge var blevet hakket i ansigtet. Politiet oplyser, at der er tegn på, at Hannah Witheridge blev voldtaget.

Ligene vil blive obduceret i Bangkok tirsdag.

Se også: To turister hakket ihjel på ferieø

Store dele af Koh Tao, som ligger omkring 350 kilometer syd for Bangkok, er afspærret efter fundet af de to dræbte turister. Øen er kun 21 kvadratkilometer stor og har 2100 indbyggere. Op mod en halv million turister, heriblandt flere danskere, besøger øen hvert år, primært for at dykke og opleve øens smukke strande.

13 britiske turister er blevet dræbt i Thailand de seneste fem år.

1 af 3 Ligene af de to britiske turister blev fundet på standen på en thailandsk ferieø i går morges. (Foto: AP)
2 af 3 23-årige Hannah Witheridge var det ene offer (Privatfoto/Facebook
3 af 3 Thailandsk Politi har frigivet et billede af en asiatisk mand, der er mistænkt for at dræbe to turister på Koh Tao. (Foto: Thailandsk Politi/Overvågning)